Осетер, запечений в духовці цілком – 8 смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування осетрини з грибами
Приготуємо осетра в рукаві, доповнивши його смаком грибної начинки. Це дійсно гастрономічний букет з насиченого смаку риби і апетитного аромату грибів. Риба збереже всі корисні властивості, а начинка додасть страві пікантності.
Інгредієнти:
Осетер – 1,5 кг.
Сметана 20% – 100 р.
Печериці свіжі або білі гриби– 200 р.
Цибулина – 2 шт.
Майонез – 2 ст. ложки.
Оливкова олія– 2 ст. ложки.
Сіль, перець – по щіпці.
Твердий сир (за бажанням) 100 р.
Процес приготування:
Для того щоб очистити осетра, кип’ятимо воду в широкому посуді. Опускаємо рибу в окріп на кілька хвилин, виймаємо і видаляємо шипи на спині і боках, їх можна зрізати ножем. Виймаємо визигу, для цього робимо невеликий надріз у хвоста і витягуємо визигу, тримаючи рибу за хвіст на вазі.
Змішаємо оливкова олія, сік лимона, сіль і перець. Таким маринадом змащуємо рибу і поставити маринуватися на годину в прохолодне місце.
Чистимо печериці, промиваємо, ріжемо на частини, цибулю шаткуємо півкільцями. На сковороді трохи обсмажуємо цибулю з грибами до золотистого кольору, додаємо сметану і тушкуємо ще 3 хвилини.
Розкриємо осетра і покладемо начинку всередину. Зверху змастимо рибу майонезом. Помістимо рибу в рукав, і якщо залишилася грибна начинка помістимо її зверху. Закріплюємо рукав з обох сторін, зубочисткою робимо зверху кілька маленьких отворів для того, щоб виходив пар. Ставимо рукав в жароміцну форму.
Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо форму з осетром запікатися на 30 хвилин. Після чого акуратно, щоб не обпектися розрізаємо рукав і запікаємо ще 5 хвилин.
Викладаємо осетрину на плоске велике блюдо і при бажанні посипаємо зверху тертим на дрібній тертці сиром. Прикрашаємо блюдо з рибою і овочами різних кольорів для додання страві яскравих фарб.