Малиновий джем – 8 смачних рецептів на зиму з фото покроково
Смачний і простий рецепт джему з малини, приготованого в мультиварці
Джем з малини – смачне частування на будь-який випадок життя: і святковий і болючий. Приготуємо цю наивкуснейшую заготівлю на зиму, а мультиварка набагато спростить і полегшить процес приготування ароматного малинового джему.
Інгредієнти:
Малина – 1 500 р.
Цукор – 1 000 р.
Процес приготування:
Промийте ягоди, переконайтеся, що у них не залишилося сторонніх включень (листя, гілок, жучків), дайте воді стекти з ягід. Покладіть їх у чашу мультиварки, додайте цукор і залиште на 3 години. Ягода пустить необхідну кількість соку.
Акуратно перемішайте, закрийте каструлю і виставте програму «Гасіння». Готуйте під кришкою. Джем приготується дуже швидко, а ви зможете зайнятися банками та кришками. Банки і кришки стерилізуються, якщо хочете зберігати джем в коморі всю зиму.
По закінченні часу відкрийте кришку і розлийте джем по банкам і закупорьте. Переверніть і накрийте банки, залиште до повного охолодження.
Зберігати джем краще в темному прохолодному місці.