Малиновий джем – 8 смачних рецептів на зиму з фото покроково

Смачний і простий рецепт джему з малини, приготованого в мультиварці

Джем з малини – смачне частування на будь-який випадок життя: і святковий і болючий. Приготуємо цю наивкуснейшую заготівлю на зиму, а мультиварка набагато спростить і полегшить процес приготування ароматного малинового джему.

Інгредієнти:

  • Малина – 1 500 р.
  • Цукор – 1 000 р.

Процес приготування:

  • Промийте ягоди, переконайтеся, що у них не залишилося сторонніх включень (листя, гілок, жучків), дайте воді стекти з ягід. Покладіть їх у чашу мультиварки, додайте цукор і залиште на 3 години. Ягода пустить необхідну кількість соку.
  • Акуратно перемішайте, закрийте каструлю і виставте програму «Гасіння». Готуйте під кришкою. Джем приготується дуже швидко, а ви зможете зайнятися банками та кришками. Банки і кришки стерилізуються, якщо хочете зберігати джем в коморі всю зиму.
  • По закінченні часу відкрийте кришку і розлийте джем по банкам і закупорьте. Переверніть і накрийте банки, залиште до повного охолодження.
  • Зберігати джем краще в темному прохолодному місці.

    Приємного апетиту!