Малиновий джем – 8 смачних рецептів на зиму з фото покроково
Густий малиновий джем з додаванням желатину
Густий і щільний джем готується дуже просто і займе гідне місце на вашому столі у вигляді прекрасного самостійного десерту. Желатин має відмінний склад, здатний поліпшити розумову діяльність, прискорити обмінні процеси в організмі і зміцнити нервову систему. Цей продукт допоможе підтримати в хорошому стані ваші шкіру, нігті і волосся, адже в ньому міститься колаген. Може, тому цей загусник так любимо господинями для приготування таких десертів.
Інгредієнти:
Малина – 1 кг
Цукор – 1 кг
Желатин в гранулах– 10 р.
Вода – 300 мл
Процес приготування:
Перебираємо ягоди малини, прибираємо плодоніжки і прибираємо сміття. Пересипаємо в друшляк, промиваємо малину проточною водою і залишаємо в ньому, щоб трохи обсушити.
Поміщаємо малину в таз і залишаємо постояти так хвилин 30, зливаємо воду, яка зібралася на дні, і перетираємо ягоди за допомогою блендера.
Додаємо до малині цукровий пісок, добре розмішуємо. Накриваємо миску з ягідної масою зверху рушником і не чіпаємо годину. За цей час необхідно кілька разів перемішати масу, щоб цукор повністю розчинився у малиновому соку.
З’єднуємо желатин в іншій посудині з 100 мл води кімнатної температури. Відставляємо рідина в сторону не менш ніж на півгодини. Гранули за цей час добряче напитаются водою і набухнуть.
Посуд з ягідним пюре ставимо на плиту на середній вогонь. Додаємо воду, що залишилася, і постійно помішуючи, прогріваємо малинову заготовку до абсолютного розчинення цукру в ній. Злегка збільшивши температуру нагрівання, доводимо малину до кипіння, потім уварюють при невеликому кипінні не більше півгодини. Не забувайте постійно збирати з джему піну.
Додаємо до маси заздалегідь підготовлений желатин і варимо її ще пару хвилин. Розкладаємо ароматний джем в стерилізовані банки і закорковуємо.