Малиновий джем – 8 смачних рецептів на зиму з фото покроково
Як заготовити на зиму малиновий джем зі смородиною?
Така симфонія смаку літніх ягід доведеться до душі і дітям, і дорослим. Ми будемо використовувати червону смородину, хоча можна використовувати і чорну або асорті. У даному рецепті смородина грає роль натурального згущувача, так як в ній багато пектину.
Інгредієнти:
Малина – 2,5 літра.
Червона смородина – 1,5 літра.
Вода – 0,250 літрів.
Цукор – 600г на 1 літр соку.
Процес приготування:
Перебираємо всі ягоди, складаємо в емальований таз, посуд повинна бути широка і низька. Наливаємо воду. Ставимо таз на плиту і доводимо до кипіння на слабкому вогні, відмінно поставити на конфорку розсікач, так температура розподілиться краще.
Коли з ягід почне виділятися сік ще до закипання знімаємо таз з вогню і перекладаємо масу для перетирання на марлю або сито. Віджатий сік повертаємо в таз, попередньо вимірявши його кількість. Це нам важливо, щоб розуміти, скільки цукру додавати. На кожен літр — піде 600 г цукру-піску, перемішуємо і кип’ятимо, постійно помішуючи дерев’яною ложкою на невеликому вогні. Знімаємо піну, що утворюється, її можна відкласти в окрему блюдце і подати на стіл до чаю.
Варити джем потрібно близько півгодини. В цей час підготуємо банки і кришки, можна загвинчуються.
Джем розкладаємо по стерильним банкам і накриваємо шматками марлі. Коли джем охолоне і зверху затягнеться плівкою — можна закочувати. На наступний день можна прибирати джем в холод.