Малиновий джем – 8 смачних рецептів на зиму з фото покроково

Простий рецепт приготування варення з малини без варіння

Малина-дуже корисна ягода і хотілося б зберегти всі вітаміни та не піддавати її термічній обробці, а зберегти найцінніші її речовини. Це — самий простий і самий корисний рецепт джему з усіх. Щоб такий джем зберігся взимку — потрібно додати більше консерванту, а саме цукру. Використовувати заготовку можна не тільки як десерт, але заварювати, як чай або використовувати як начинку для пирога.

Інгредієнти:

  • Малина – 500 р.
  • Цукор 500г.

Процес підготовки ягід:

  • Думка з приводу того, мити чи не мити малину давно розходяться. У даному рецепті, враховуючи, що варити її ми не будемо, діємо без варіантів наступним чином: перебираємо ягоди, набираємо в таз воду, розчиняємо в ній 1 ст. л. солі. Акуратно кладемо в цей розчин малину і залишаємо на 10 хвилин. Це ми робимо, щоб позбутися від комах, якщо ми їх не помітили, в такому розчині вони спливуть
  • Промиваємо малину після цього кілька разів, міняючи воду, щоб не залишилося солі.
  • Процес приготування:

  • Ягоди укладаємо в посуд, бажано емальовану і зверху засипаємо цукровим піском. Не розмішуючи, ставимо в холодильник на 3 години.
  • Після закінчення часу ніжно перетираємо ягоду з цукром, краще це зробити з допомогою дерев’яної ложки, так робили наші предки.
  • Банки стерилізуємо і обдаємо окропом. Розкладаємо протерту ягоду і зверху рівним шаром засипаємо 1 ст. л. цукру, це дозволить нашій заготівлі довше зберігатися і захистить від цвілі.
  • Такий джем не потрібно закочувати, досить закрити капроновими кришками і зберігати в холодному місці.