Малиновий джем – 8 смачних рецептів на зиму з фото покроково
Дуже смачний рецепт джем з малини з агар-агаром
Агар-агар є рівноправною заміною желатину, однак він має кілька переваг. Він багатий вітамінами і мікроелементами: в його складі присутній безліч вітамінів групи А, В і Д, кальцій, калій, фосфор, йод і залізо, які дуже потрібні нашому організму Прекрасне доповнення до корисної і вітамінну ягоду-малині!
Інгредієнти:
Малина – 1 кг
Цукровий пісок – 750 кг
Лимон середнього розміру – 1 шт.
Агар-агар – ½ ч. л.
Процес приготування:
Промиту і обсушену малину зсипаємо в миску, додаємо цукор і розминаємо прямо в ній товкачиком. Якщо потрібно отримати джем без кісточок, додатково перетираємо ягідну масу через сито.
Пересипаємо в сотейник, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Помішуючи, варимо джем 9 хвилин, після чого засипаємо агар-агар, сік лимона і проварюємо ще пару хвилин.
Сотейник з джемом знімаємо з плити, для зручності можна поставити на стіл, не забудьте про підставку для гарячого. Банки для закачування заздалегідь добре помиємо, відмінний засіб для підготовки банок — харчова сода. Потім просушити і простерилизуем, це можна зробити в пароварці, мультиварці або в духовій шафі на деку, прогрів хвилин десять.
Беремо по одній ще гарячої банку манерами і наливаємо невеликим ополоником джем. Для зберігання на зиму джем закатуємо прокип’яченими бляшаними кришками. Але, можна і пару баночок залишити в холодильнику під закручуються або капроновими кришками.
Спробуйте! Цей дуже смачний джем прикрасить будь взимку чаювання!