Малиновий джем – 8 смачних рецептів на зиму з фото покроково
Покроковий рецепт приготування малинового джему без кісточок
Джем, приготований за цим рецептом, просто тане в роті! Він красиво буде виглядати в розетках на святковому столі. А весь секрет в тому, що ми видалимо всі кісточки! Процес протирання займе якийсь час, але результат вас дуже порадує.
Інгредієнти:
Свіжа малина – 3 кг.
Цукор – 1,5 кг
Процес приготування:
Ягоди перебираємо від сміття і при необхідності перемываем.
Викладаємо ягоди в каструлю або таз, подрібнюємо дерев’яним товкачем (можна і на м’ясорубці або блендером до стану пюре.
Ставимо на вогонь до закипання і варимо спочатку без цукру до м’якості ягід 15-20 хвилин на невеликому вогні. Постійно помішуємо. Вимикаємо вогонь і даємо трохи охолонути масі.
Зараз позбавляємося від кісточок — потрібно перетерти ягоди. Це можна зробити або через друшляк дерев’яною лопаткою, якщо отвори в ньому дуже маленькі і не пропустять кісточки, або через сито, ну і самий надійний спосіб — через марлю, складену в 2 рази вичавлюючи руками. В результаті повинен вийти однорідний сік.
Додаємо цукор і уварюють джем на маленькому вогні не більше півгодини, помішуючи кожні 5 хвилин. Періодично знімаємо пінку. З часу готовності орієнтуємося так: якщо капнути джемом на сухе блюдце і нахилити, то крапля повільно потече, і коли добре охолоне, вона застигає.
Розливаємо джем в стерилізовані банки і залишаємо в перевернутому вигляді до повного охолодження. Зберігаємо в прохолодному місці.
Порада: з залишилася після перетирання маси можна приготувати компот.