Малиновий джем – 8 смачних рецептів на зиму з фото покроково
Як приготувати малиновий джем з пектином на зиму?
У цьому рецепті ми приготуємо мега — корисний малиновий джем. Малина вариться всього 3 хвилини і з мінімальною кількістю цукру. Зберігаємо смак і аромат ягід, і при цьому джем виходить густим, яскравим і насиченим. Пектин — це продукт, одержуваний з яблук, джерело харчових волокон, що робить це ласощі ще більш корисним.
Інгредієнти:
Малина – 1 кг
Цукор-пісок – 100 кг.
Винний або бальзамічний оцет – 1 ст. л
Пектин – 10-15 р.
Процес приготування:
Перебираємо ніжну малину, уважно і акуратно переглядаючи її. Прибираємо все стороннє з ягід – маленькі листочки, черешки або трапляються комах.
Пересипте в емальовану каструлю, на слабкому вогні доведіть до кипіння і поваріть зовсім небагато, помішуючи, поки ягоди не розчиняться. Вимикаємо і охолоджуємо до температури 45-50 градусів, це та температура, при якій рекомендовано, вводить пектин в заготівлю.
За цей час займемося приготуванням пектину. Не можна просто засипати його в малинову масу, він залишиться грудками, які вже потім неможливо розбити, а значить, отримати з рідини желе стане дуже складно. Змішуємо пектин з цукром в окремій ємності і потім спокійно пересипаємо отриману сипку суміш тонкою цівкою в пюре.
Вливаємо оцет в джем. Кип’ятити 3 хвилини, безперервно помішуючи. Розливаємо джем з підготовленим раніше стерильним банкам, накриваємо кришками і закатуємо. Перевертаємо банки догори дном і накриваємо рушником, як раз там, при охолодженні свою дію проявить пектин.
Малиновий джем на пектині чудово доповнить ранкову вівсянку або сир, прикрасити пиріг або морозиво.