Ліниві голубці в духовці з капустою, фаршем і рисом – 8 смачних рецептів з фото покроково
Ліниві голубці з пекінської капусти, фаршу і рису
Ледачі голубчики можна готувати не тільки з звичайної білокачанної капустою, але і з пекінською капустою. Такий варіант страви виходить ніжним і легким, з набагато менш капустяним смаком, ніж стандартний рецепт. Обов’язково спробуйте зробити такі голубці, особливо якщо у вас десь в холодильнику почала в’янути пекинка.
Інгредієнти:
Фарш (яловичина і свинина) – 500 гр.
Пекінська капуста – 250-300 гр.
Цибуля – 150 гр.
Морква – 150 гр.
Рис – 1/3 ст.
Сіль – за смаком
Томатна паста – 2 ст. л.
Лавровий лист – 1-2 шт.
Перець мелений – за смаком
Спеції – за смаком
Процес приготування:
Спочатку відваріть ретельно промитий рис. Відварити крупу потрібно до напівготовності, або просто замочувати на ніч, заздалегідь перед готуванням голубців. Готовому рісу дайте охолонути перед тим, як додасте його в фарш.
Цибулю очистіть від лушпиння і натріть його на тертці, після чого додайте у фарш. Перемішайте. Після цього візьміть моркву, очистіть його від шкірки і натріть на середній терці. Коренеплід відправте в сковороду з ложкою рослинного масла і обсмажте до розм’якшення.
Поки готується морквина, відокремте листи пекінської капусти і відріжте зелені частини капусти від білого підстави. Потім дрібно порізати ножем зелене листя і покладіть їх в ємність з фаршем і цибулею.
Морквину остудіть, а потім відокремте приблизно ¼ суміші, а решта покладіть в миску з фаршем. Туди ж додайте рис і спеції із сіллю, замісіть щільний однорідний фарш.
Коли фарш для голубців буде готовий, приготуйте соус для запікання голубців в духовці. Для цього покладіть в блендер моркву, томатну пасту і влийте туди ж склянку води, всипте сіль і мелений перець. Все це збийте до однорідності.
Вологими руками сформуйте з фаршу невеликі довгасті голубці, покладіть їх щільно в форму для запікання і залийте напівфабрикат соусом. Покладіть в ємність лавровий лист і приступите до запіканню страви.
Духовку нагрійте до 180 градусів, а потім помістіть туди форму з заготовками голубців приблизно хвилин на 40-50. Готові голубці будуть рум’яного червонуватого кольору. Їх можна подавати порційно, сервировав сметаною і свіжою зеленню.