Ліниві голубці в духовці з капустою, фаршем і рисом – 8 смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт голубців з капусти, фаршу і рису шарами

Ліниві голубці на то і називаються лінивими, щоб віднімати у кулінара якомога менше часу. У зв’язку з цим ми пропонуємо вам звернути увагу на приготування одного великого листкового голубця, який точно не залишить нікого байдужим!

Інгредієнти:

  • Фарш (будь-який) – 0,5 кг.
  • Рис – ½ ст.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Капуста – 300 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

Процес приготування:

  • Спочатку, як зазвичай, потрібно добре вимити і відварити до напівготовності рисову крупу. Краще всього брати шліфований довго зернистий рис, але не пропарений – він не буде таким ніжним. Відварений крупі дайте охолонути до кімнатної температури, а поки рис остигає займіться іншими приготуваннями.
  • Капусту дрібно наріжте ножем або за допомогою кухонного комбайна; чим дрібніше буде нашинкована капуста, тим більш соковитим вийде ваш листковий голубець. Капусту покладіть в глибоку ємність і хвилин на 7-10 залийте крутим окропом; це особливо важливо, якщо у вас немолода капуста.
  • Потім очистіть цибулину і моркву, які потрібно буде гарненько подрібнити на тертці або кухонному комбайні. Подрібнені коренеплоди додайте до м’ясного фаршу і перемішайте, додавши спеції і сіль. Потім додайте туди ж рис і ще раз перемішайте інгредієнти до однорідності.
  • Капусту злийте і злегка відіжміть, після чого викладіть перший тонкий шар у невеликій формі для запікання. Другим шаром викладіть фарш, після чого знову викладіть шар капусти і так до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти.
  • Зверніть увагу, що верхній шар листкового голубця повинна становити капуста, яку потім потрібно буде полити соусом. Робіть м’ясні шари більш товстими і щільними, ніж капустяні – так буде смачніше.
  • Для того щоб приготувати соус до багатошаровому голубцю з’єднайте томатну пасту, сметану і близько 50 мілілітрів води. Додайте сіль і мелений перець, а потім рівномірно полийте ваш листковий голубець соусом, щоб не залишилося ні одного «голого» ділянки.
  • Форму з листковим голубцом помістіть в попередньо нагріту до 180 градусів духовку. Блюдо буде готове приблизно через 40-45 хвилин; якщо у вас фарш з курки, то страва може бути готове ще раніше.
  • Листковий голубець вийміть з духовки, наріжте його на порції і розкладіть по тарілках. При подачі можете додати в тарілки сметану і подрібнену зелень.