Ліниві голубці в духовці з капустою, фаршем і рисом – 8 смачних рецептів з фото покроково
Смачний рецепт лінивих голубців з підливою в духовці
Ароматні голубці з томатною підливою в духовці – дивно смачне блюдо, яке наповнить своїм затишним ароматом весь ваш будинок. Готуються такі голубці досить просто і швидко, при цьому нітрохи не поступаючись по своєму смаку звичайним голубчикам.
Інгредієнти:
Фарш (змішаний) – 0,5 кг.
Рис – 70 гр.
Капуста (білокачанна) – 250 гр.
Цибуля – 100 гр.
Морква – 150 гр.
Помідор – 1-2 великих
Томатна паста – 3 ст. л.
Сіль – за смаком
Перець мелений – за смаком
Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Постарайтеся заздалегідь підготувати рис; він повинен бути ретельно промитий і отварен до напівготовності. У фарш потрібно додати лише остиглий рис, тому постарайтеся відварити й остудити його заздалегідь.
Цибулю і моркву очистіть, після чого наріжте цибулину на дрібні шматочки, а морквину натріть на середній терці. Потім поставте сковороду на плиту і розігрійте в ній трохи рослинного масла для пасерування коренеплодів. Обсмажуйте цибулю з морквою до тих пір, поки цибуля не стане прозорим.
Капусту дрібно наріжте ножем і трохи пам’ятаєте її руками, а потім покладіть в глибоку миску. Туди ж додайте пасеровані коренеплоди, рис і фарш.
Ретельно перемішайте всі інгредієнти між собою, замішуючи однорідний фарш. Додайте в суміш сіль і мелений перець, а також інші спеції за смаком. Ще раз перемішайте фарш, а потім відбийте його об стінки миски або обробну дошку.
Коли фарш готовий, займіться приготуванням підливи. Для цього покладіть в блендер подрібнені вимиті томати і додайте туди ж томатну пасту. Влийте близько 50-70 мл очищеної води і збийте до однорідності. Потім додайте томатний соус сіль і спеції, перемішайте.
З фаршу сформуйте невеликі котлетки або колобки і помістіть їх у досить глибоку вогнетривку форму. Коли всі голубці будуть лежати у формі для запікання, акуратно влийте туди ж майбутню томатну підливу і помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів.
Готуйте голубці протягом 40-50 хвилин до повної готовності страви. Подавайте гаряче прямо у формі, прикрасивши голубчики свіжої подрібненої зеленню.