Ліниві голубці в духовці з капустою, фаршем і рисом – 8 смачних рецептів з фото покроково

Ліниві голубці з курячим фаршем як у дитячому садку

Одне з головних спогадів про дитячому садку – це смачні ледачі голубчики. Це блюдо любили багато в дитинстві, разом з сирною запіканкою і яловичим гуляшем з підливою і картопляним пюре. Такі ніжні голубчики ви з легкістю можете приготувати у себе вдома, не витративши багато часу і зусиль. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 0,5 кг.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Капуста – 250 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Рис довгозерний – ½ ст.
  • Паста томатна – 1-2 ст. л.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно зробити всі підготовчі роботи, а саме – промити і відварити рис до напівготовності, поставити його остигати. Потім очистити і подрібнити коренеплоди і дрібно нашаткувати капусту.
  • Капусту покладіть в глибоку миску або каструльку і залийте її окропом так, щоб він повністю покрив овоч. Накрийте ємність з капустою кришкою і залиште хвилин на 10-15, щоб капуста розм’якшилася.
  • В цей же час наберіть в сковороду трохи рослинного або вершкового масла і відправте туди суміш моркви і цибулі для пасерування. Простежте за тим, щоб коренеплоди не обсмажувалися, а лише злегка розм’якшилися і цибулю став прозорим. Дайте коренеплодів охолонути.
  • Після того, як сольете з капусти воду, додайте в ємність з овочем фарш і рис, а також викладіть туди пасеровані коренеплоди, яйце і почати вимішувати фарш. Всипте сіль за смаком, ще раз перемішайте фарш і відбийте його про обробну дошку або стінки миски.
  • З фаршу сформуйте довгасті голубчики і розкладіть їх в один шар вогнетривкої формі з будь-якого матеріалу. Після цього почніть готувати соус.
  • Для приготування соусу з’єднайте в окремій ємності сметану, томатну пасту і близько однієї склянки води. Додайте сіль і все добре перемішайте, а потім вилийте соус у форму з голубцями так, щоб він майже повністю покривав голубці, приблизно на 2/3.
  • У форму з голубцями покладіть лавровий лист і помістіть форму в гарячу духовку, приблизно 180 градусів. Готуйте страву протягом сорок хвилин до повної готовності.