Ліниві голубці в духовці з капустою, фаршем і рисом – 8 смачних рецептів з фото покроково

Ліниві голубці з картоплею в духовці

Ліниві голубці з картоплею – це як котлетки з гарніром. Приготувавши таке блюдо ви одним пострілом вбиває двох зайців – у вас будуть апетитні голубчики і ніжна картопля в соусі. Обов’язково спробуйте цей рецепт на дозвіллі, ваші домашні точно оцінять цей кулінарний шедевр!

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150-200 гр.
  • Картопля – 0,5 кг
  • Капуста – 250 гр.
  • Рис довго зернистий – ½ ст.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Сухий бульйон – за смаком
  • Кріп – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Рисову крупу ретельно промийте в проточній воді, після чого поставте її отвариваться до напівготовності в підсоленій воді. Поки вариться рис займіться підготовкою інших овочів.
  • Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте, після чого очистіть від шкірки моркву і натріть її на середній тертці. У сковорідці розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте овочі до м’якості моркви і прозорості цибулі.
  • Рис поставте остуджуватися, а поки він остигає дрібно пошинкуйте капусту і залийте її окропом хвилин на десять. Пасеровані коренеплоди теж залиште остигати.
  • З капусти злийте зайву рідину, додайте рис, моркву і цибулю, фарш. Ретельно вимішуйте інгредієнти до тих пір, поки не отримаєте абсолютно однорідний фарш. Додайте в суміш мелений перець і сіль, а також інші спеції за власним смаком. Ще раз перемішайте.
  • Після цього очистіть картопляні бульби від шкірки, ретельно промийте їх у холодній воді і розріжте на три-чотири частини. Якщо у вас дрібна молода картопля, то її подрібнювати немає необхідності.
  • Вологими руками з фаршу сформуйте круглі або довгасті голубчики і покладіть їх у дуже велику і глибоку форму для запікання, чергуючи голубчики з картоплею.
  • Потім приготуйте для страви заливку. Томатну пасту розведіть у двох склянках води, додайте спеції і сухий бульйон, ретельно перемішайте і влийте у форму. Після цього долийте в форму воду так, щоб вона повністю покрила блюдо.
  • Форму з голубцями і картоплею поставте в гарячу духовку, приблизно 170-180 градусів. Страва готуватиметься 40-50 хвилин, в залежності від потужності духовки. Готові голубці з картоплею можете подавати на стіл прямо у формі, присипавши блюдо кропом.