Ліниві голубці в духовці з капустою, фаршем і рисом – 8 смачних рецептів з фото покроково
Дуже смачна запіканка «Ледачий голубець»
Цей рецепт – самий ледачий рецепт лінивих голубців, який тільки можна придумати. Приготування запіканки у вас займе мінімум часу, а смак буде один в один як у звичайних класичних голубців.
Інгредієнти:
Фарш (будь-який) – 0,5 кг.
Рис – ½ ст.
Цибуля – 150 гр.
Морква – 150 гр.
Капуста – 300 гр.
Томатна паста – 2 ст. л.
Сметана – 3 ст. л.
Сіль – за смаком
Перець – за смаком
Процес приготування:
Рисову крупу промити у великій кількості води до прозорості, після чого, або замочіть крупу в окропі хвилин на 10-15, або відваріть до напівготовності. Поки рис доходить, підготувати інші інгредієнти.
Цибулю і моркву очистіть і промийте, а потім подрібніть за допомогою терки або кухонного комбайна. При бажанні можете обсмажити коренеплоди, але робити це зовсім не обов’язково; при відсутності вільного часу просто додайте сирі подрібнені коренеплоди у фарш.
Капусту дрібно нашаткуйте за допомогою комбайна або невеликого гострого ножа, після чого присипте капусту сіллю і добре пам’ятаєте її руками. Залиште капусту постояти хвилин п’ять, а в цей час остудіть рис, злив з нього зайву воду. Можете навіть промити його холодною водою.
У фарш з цибулею і морквою, додайте капусту і остиглий рис, всипте спеції і сіль, після чого гарненько вимісити фарш до повної його однорідності. Коли фарш готовий, приготуйте соус для запіканки.
Змішайте сметану, томатну пасту, сіль, мелений перець і склянку води. Ретельно збовтайте суміш виделкою або вінчиком для збивання і залиште ємність з соусом в бік.
У високу форму для запікання викладіть фарш, розрівняти його за допомогою ложки або лопатки і акуратно полийте майбутню запіканку-голубець соусом. Постарайтеся рівномірно розподілити соус, щоб він повністю покривав всю запіканку.
Духова шафа включіть і виставте температуру 180 градусів. Коли духовка розігріється, помістіть в неї форму з запіканкою на 40-50 хвилин (в залежності від духовки). Готову страву подавати порційно, нарізавши і прикрасивши свіжою сметаною і зеленню.