Ліниві голубці в духовці з капустою, фаршем і рисом – 8 смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачна запіканка «Ледачий голубець»

Цей рецепт – самий ледачий рецепт лінивих голубців, який тільки можна придумати. Приготування запіканки у вас займе мінімум часу, а смак буде один в один як у звичайних класичних голубців.

Інгредієнти:

  • Фарш (будь-який) – 0,5 кг.
  • Рис – ½ ст.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Капуста – 300 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

Процес приготування:

  • Рисову крупу промити у великій кількості води до прозорості, після чого, або замочіть крупу в окропі хвилин на 10-15, або відваріть до напівготовності. Поки рис доходить, підготувати інші інгредієнти.
  • Цибулю і моркву очистіть і промийте, а потім подрібніть за допомогою терки або кухонного комбайна. При бажанні можете обсмажити коренеплоди, але робити це зовсім не обов’язково; при відсутності вільного часу просто додайте сирі подрібнені коренеплоди у фарш.
  • Капусту дрібно нашаткуйте за допомогою комбайна або невеликого гострого ножа, після чого присипте капусту сіллю і добре пам’ятаєте її руками. Залиште капусту постояти хвилин п’ять, а в цей час остудіть рис, злив з нього зайву воду. Можете навіть промити його холодною водою.
  • У фарш з цибулею і морквою, додайте капусту і остиглий рис, всипте спеції і сіль, після чого гарненько вимісити фарш до повної його однорідності. Коли фарш готовий, приготуйте соус для запіканки.
  • Змішайте сметану, томатну пасту, сіль, мелений перець і склянку води. Ретельно збовтайте суміш виделкою або вінчиком для збивання і залиште ємність з соусом в бік.
  • У високу форму для запікання викладіть фарш, розрівняти його за допомогою ложки або лопатки і акуратно полийте майбутню запіканку-голубець соусом. Постарайтеся рівномірно розподілити соус, щоб він повністю покривав всю запіканку.
  • Духова шафа включіть і виставте температуру 180 градусів. Коли духовка розігріється, помістіть в неї форму з запіканкою на 40-50 хвилин (в залежності від духовки). Готову страву подавати порційно, нарізавши і прикрасивши свіжою сметаною і зеленню.
  • Приємного апетиту!