Ліниві голубці в духовці з капустою, фаршем і рисом – 8 смачних рецептів з фото покроково
Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом в сметанному соусі
Смак томатної підливи багатьом здається кислуватим і дає додаткове навантаження шлунка, тому у цьому рецепті ми розповімо вам, як приготувати ліниві голубці в ніжному соусі з сметанки. Такі голубці добре підійдуть для дитячого раціону і просто на обід для всієї родини.
Інгредієнти:
Фарш (будь-який) – 0,5 кг.
Морква – 150 гр.
Цибуля ріпчаста – 100 гр.
Рис довгозерний – 75 гр.
Капуста білокачанна – 250 гр.
Сметана – 300 мл
Вода – 1/2 ст.
Сіль – за смаком
Перець мелений – за смаком
Кріп сушений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Для початку ретельно промийте рисову крупу, щоб вода, що стікає з рису, стала прозорою. Рис помістіть в невелику каструльку і відваріть до напівготовності в 150 мл води.
Поки рис відварюється і остигає, очистіть від шкірки моркву і очистіть цибулину від лушпиння. Моркву з цибулею натріть на середній тертці і перемішайте між собою в глибокій мисці.
Коли коренеплоди будуть подрібнені, акуратно наріжте білокачанну капусту як можна дрібніше. Подрібнену капусту пам’ятайте руками пару хвилин і перемістіть її в миску з коренеплодами.
Потім покладіть в миску з овочами фарш, добре, якщо це буде суміш курки та свинини. Ретельно перемішайте інгредієнти. Всипте сіль і мелений перець за смаком, а потім додайте в суміш охолоджений рис. Ретельно вимішуйте фарш, відбиваючи його об стінки миски. Так голубці будуть краще ліпитися і не розваляться.
З готового фаршу сформуйте котлетки або кульки – на ваш розсуд – і укладіть їх у жаростійку форму зі скла або іншого матеріалу. Розкладайте голубці рівномірно, злегка притискивая їх один до одного.
В окремій ємності змішайте сметану і питну воду. Розмішайте інгредієнти до однорідності, додати сіль і перець, а потім всипте сухий подрібнений кріп. Збовтайте соус і рівномірно полийте їм ваші голубці у формі.
Коли всі приготування будуть закінчені, можете помістити форму з голубцями в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готові голубці будуть добре зарумянены, а у формі залишиться трохи ніжного соусу.