Ліниві голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – 8 дуже смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування голубців з фаршем і капустою без рису
Якщо у вас раптом не виявиться рису, але дуже захочеться покуштувати ледачих голубчиков, їх можна швиденько згасити на сковороді і без цього компонента. Капута і м’ясний фарш додадуть страві ситність і смак.
Інгредієнти:
Капуста білокачанна – 0,3 кг
Томатна паста – 2-3 ст. л.
Фарш м’ясний – 0,4 кг
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Сіль – за смаком.
Вода гаряча – 1 ст.
Часник рубаний або сухий – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Приправа для фаршу – за смаком.
Свіжа зелень для подачі до столу.
Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Подрібніть капусту тоненькою невеликою соломкою і поваріть в окропі 10 хвилин до м’якості.
Злийте рідину, капусту відіжміть.
Далі нагрійте масло рослинне, помістіть капусту в сковорідку і посмажте її 5-10 хвилин, помішуючи. Підсоліть і поперчіть за смаком.
В окремій сковороді обсмажте цибулю і моркву, які потрібно попередньо подрібнити (моркву можна натерти).
Додайте м’ясний фарш до цибулі і моркви, додайте рубаний часник.
Обсмажте все разом, помішуючи кілька хвилин. Не забудьте підсолити і приправити за смаком.
Фарш з овочами перекладіть до капусти.
Томатну пасту розмішайте в склянці води, потім залийте в сковорідку і гасіть страву на несильному вогні до повної м’якості.
Їжте голубці без рису, полив сметаною і посипавши подрібненою зеленню.