Ліниві голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – 8 дуже смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування голубців з фаршем і капустою без рису

Якщо у вас раптом не виявиться рису, але дуже захочеться покуштувати ледачих голубчиков, їх можна швиденько згасити на сковороді і без цього компонента. Капута і м’ясний фарш додадуть страві ситність і смак.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 0,3 кг
  • Томатна паста – 2-3 ст. л.
  • Фарш м’ясний – 0,4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода гаряча – 1 ст.
  • Часник рубаний або сухий – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для фаршу – за смаком.
  • Свіжа зелень для подачі до столу.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

  • Подрібніть капусту тоненькою невеликою соломкою і поваріть в окропі 10 хвилин до м’якості.
  • Злийте рідину, капусту відіжміть.
  • Далі нагрійте масло рослинне, помістіть капусту в сковорідку і посмажте її 5-10 хвилин, помішуючи. Підсоліть і поперчіть за смаком.
  • В окремій сковороді обсмажте цибулю і моркву, які потрібно попередньо подрібнити (моркву можна натерти).
  • Додайте м’ясний фарш до цибулі і моркви, додайте рубаний часник.
  • Обсмажте все разом, помішуючи кілька хвилин. Не забудьте підсолити і приправити за смаком.
  • Фарш з овочами перекладіть до капусти.
  • Томатну пасту розмішайте в склянці води, потім залийте в сковорідку і гасіть страву на несильному вогні до повної м’якості.
  • Їжте голубці без рису, полив сметаною і посипавши подрібненою зеленню.
  • Приємного апетиту!