Ліниві голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – 8 дуже смачних рецептів з фото покроково
Дуже смачний рецепт лінивих голубців на сковороді з підливою
Відмінний спосіб урізноманітнити будь-яке домашнє блюдо – це надати йому новий смак. Ліниві голубці на сковороді можна приготувати і з традиційною томатною підливою, але на цей раз ми пропонуємо рецепт підливи з грибами і сметаною.
Інгредієнти:
Фарш курячий + свинячий – 500-600 гр.
Рис сирої – 100 гр.
Яйце – 1 шт.
Капуста – 300 гр.
Масло вершкове – 1-2 ст. л.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Сіль – за смаком.
Приправи для фаршу – за смаком.
Олія – для смаження.
Для підливи:
Цибуля – 1 шт.
Сметана – 15000 гр.
Печериці – 200 гр.
Грибна приправа – за смаком.
Вода – 1 ст.
Сіль – за смаком.
Перець – за смаком.
Процес приготування:
Рис зваріть повністю або до напівготовності, відцідіть від води.
Тонко нашатковану капусту поваріть в киплячій воді 5-10 хвилин, воду злийте.
Дайте капусті охолонути, а потім відіжміть її від зайвої рідини.
Цибулю і моркву дрібно наріжте, обсмажте до м’якості на рослинному маслі, підсолити.
Обсмажені овочі змішайте в мисці з фаршем, капустою і рисом, додайте сіль і спеції за смаком.
Фарш дуже добре вимісіть і навіть відбийте про дно миски.
Потім нехай фарш для голубців настоїться близько 30-60 хвилин на холоді, щоб голубці краще прилягали.
Зробіть підливку: обсмажте дрібно нарізану цибулю і печериці свіжі, нарізані на шматочки, помішуючи, не більше 2-х хвилин на олії. Потім додайте в підливку сметану і воду, розведіть її до потрібної густоти. Замість гарячої води підливку можна розвести теплим молоком.
Підливу підсолити, і приправте грибною приправою, замість неї можна додати подрібнені в порошок, сухі білі гриби для аромату.
Зліпіть ліниві голубці, потім обсмажте з двох сторін до рум’яної скоринки під кришкою.
Залийте в глибокій сковороді голубці грибною підливою, тушкуйте на невеликому вогні до готовності, що займе у вас не більше 25-30 хвилин, так як фарш з курятиною і заздалегідь відвареним рисом і капустою готується швидко.
Їжте голубці з підливкою з грибів гарячими.
Приємного апетиту!
Порада: замість печериць можна використовувати відварені й смажені лісові гриби.