Ліниві голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – 8 дуже смачних рецептів з фото покроково

Ліниві голубці з курячим фаршем, капустою і рисом на сковороді

Ліниві голубці на сковороді з курячим фаршем – це дуже зручний в приготуванні, хоча й нехитру страву. Швидше за все, вийде змайструвати його, якщо не ліпити у вигляді окремих голубців-котлет, а загасити загальною масою. На смак і зовнішній вигляд страви абсолютно не впливає.

Інгредієнти:

  • Курячий фарш – 400-500 гр.
  • Капуста – 300-400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Рис сухий – 0,5 ст.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сметана – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Рослинне масло – для смаження.
  • Лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Перець духмяний горошком – 2-3 шт.
  • Приправа для фаршу – за смаком.

Процес приготування:

  • Рис варений відцідіть, нехай стоїть осторонь і остигає, поки ви займаєтеся іншими інгредієнтами.
  • Обсмажте пару хвилин на сковороді моркву і цибулю, які потрібно дрібно нарізати.
  • Дуже дрібно нашаткуйте капусточку, додайте її в сковороду з морквою, цибулею і невеликою кількістю рослинного масла.
  • Обсмажуйте овочі до розм’якшення капусти, в кінці потім підсолити.
  • Додайте курячий фарш, спеції і сіль до інших овочів, знову обсмажте все разом, помішуючи.
  • Коли фарш змінить свій колір, у сковороду додайте рис, розмішайте, додайте трохи води і тушкуйте під кришкою, не забудьте туди ж додати перець горошком і кілька лаврових листочків.
  • Зробіть заливку з томатної пасти, сметани з додаванням невеликої кількості гарячої води, додайте її в сковороду, добре розмішайте і тушкуйте масу, поки фарш і капуста повністю не приготуються. Час приготування – 15 хвилин, не більше, так як курячий фарш готується швидко.
  • Ліниві голубці вкладайте на порційні тарілки, присипайте зеленню і їжте зі сметаною.
  • Приємного апетиту!