Ліниві голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – 8 дуже смачних рецептів з фото покроково
Ліниві голубці з курячим фаршем, капустою і рисом на сковороді
Ліниві голубці на сковороді з курячим фаршем – це дуже зручний в приготуванні, хоча й нехитру страву. Швидше за все, вийде змайструвати його, якщо не ліпити у вигляді окремих голубців-котлет, а загасити загальною масою. На смак і зовнішній вигляд страви абсолютно не впливає.
Інгредієнти:
Курячий фарш – 400-500 гр.
Капуста – 300-400 гр.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Яйця – 1 шт.
Рис сухий – 0,5 ст.
Томатна паста – 2 ст. л.
Сметана – 3-4 ст. л.
Сіль – за смаком.
Вода – 0,5 ст.
Рослинне масло – для смаження.
Лавровий Лист – 1-2 шт.
Перець духмяний горошком – 2-3 шт.
Приправа для фаршу – за смаком.
Процес приготування:
Рис варений відцідіть, нехай стоїть осторонь і остигає, поки ви займаєтеся іншими інгредієнтами.
Обсмажте пару хвилин на сковороді моркву і цибулю, які потрібно дрібно нарізати.
Дуже дрібно нашаткуйте капусточку, додайте її в сковороду з морквою, цибулею і невеликою кількістю рослинного масла.
Обсмажуйте овочі до розм’якшення капусти, в кінці потім підсолити.
Додайте курячий фарш, спеції і сіль до інших овочів, знову обсмажте все разом, помішуючи.
Коли фарш змінить свій колір, у сковороду додайте рис, розмішайте, додайте трохи води і тушкуйте під кришкою, не забудьте туди ж додати перець горошком і кілька лаврових листочків.
Зробіть заливку з томатної пасти, сметани з додаванням невеликої кількості гарячої води, додайте її в сковороду, добре розмішайте і тушкуйте масу, поки фарш і капуста повністю не приготуються. Час приготування – 15 хвилин, не більше, так як курячий фарш готується швидко.
Ліниві голубці вкладайте на порційні тарілки, присипайте зеленню і їжте зі сметаною.