Ліниві голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – 8 дуже смачних рецептів з фото покроково
Простий і смачний рецепт лінивих голубців шарами
Ліниві голубці на сковороді шарами дуже хороші тим, що готуються швидше звичайних, зліплених у вигляді котлет. Їх не треба навіть обсмажувати, а достатньо лише згасити під кришкою, що дуже зручно.
Інгредієнти:
Капуста білокачанна – 0,4 кг
Фарш м’ясний – 0,5 кг.
Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
Морква – 2 шт.
Томатна паста – 2-3 ст. л.
Рис сухий – 0,5 ст.
Сіль – за смаком.
Приправи для фаршу – за смаком.
Рослинне масло – для обсмажування.
Процес приготування:
Капусту наріжте і відваріть в підсоленому окропі до напівготовності, що займе 5-7 хвилин. Потім добре відіжміть.
Рис відваріть до напівготовності з сіллю, потім відцідіть від води.
Фарш м’ясний обсмажте в сковороді на розігрітому маслі, помішуючи і розбиваючи грудки.
Моркву натріть на тертці, а цибулю наріжте ножем на кубики або півкільця.
До фаршу в сковороду додайте томатну пасту, цибулю та моркву, розмішайте, підсолити і приправте фарш на ваш смак, тушкуйте все разом кілька хвилин під кришкою.
Готуйте листкові ліниві голубці або в дуже глибокій сковороді або в казані або каструлі. Перший шар – це 1/3 частину капусти, дно ємності не забудьте підмазати маслом, щоб капуста не пригоріла.
На капусту викладіть половину м’ясного фаршу з овочами.
Зверху викладіть половину рису, якщо потрібно, підсолити рис.
Повторіть всі верстви, а зверху накрийте останнім капустяним шаром.
Залийте вміст сковороди або казана окропом, він повинен доходити до самого верху останнього шару.
Тушкуйте ліниві голубці шарами, поки вони не приготуються повністю. Вогонь – повільний, час – 30-40 хвилин.
Приємного апетиту!
Порада: для більшого смаку шари капусти можна посипати сушеним базиліком або меленим коріандром.