Ліниві голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – 8 дуже смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт лінивих голубців шарами

Ліниві голубці на сковороді шарами дуже хороші тим, що готуються швидше звичайних, зліплених у вигляді котлет. Їх не треба навіть обсмажувати, а достатньо лише згасити під кришкою, що дуже зручно.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 0,4 кг
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Томатна паста – 2-3 ст. л.
  • Рис сухий – 0,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи для фаршу – за смаком.
  • Рослинне масло – для обсмажування.

Процес приготування:

  • Капусту наріжте і відваріть в підсоленому окропі до напівготовності, що займе 5-7 хвилин. Потім добре відіжміть.
  • Рис відваріть до напівготовності з сіллю, потім відцідіть від води.
  • Фарш м’ясний обсмажте в сковороді на розігрітому маслі, помішуючи і розбиваючи грудки.
  • Моркву натріть на тертці, а цибулю наріжте ножем на кубики або півкільця.
  • До фаршу в сковороду додайте томатну пасту, цибулю та моркву, розмішайте, підсолити і приправте фарш на ваш смак, тушкуйте все разом кілька хвилин під кришкою.
  • Готуйте листкові ліниві голубці або в дуже глибокій сковороді або в казані або каструлі. Перший шар – це 1/3 частину капусти, дно ємності не забудьте підмазати маслом, щоб капуста не пригоріла.
  • На капусту викладіть половину м’ясного фаршу з овочами.
  • Зверху викладіть половину рису, якщо потрібно, підсолити рис.
  • Повторіть всі верстви, а зверху накрийте останнім капустяним шаром.
  • Залийте вміст сковороди або казана окропом, він повинен доходити до самого верху останнього шару.
  • Тушкуйте ліниві голубці шарами, поки вони не приготуються повністю. Вогонь – повільний, час – 30-40 хвилин.
  • Приємного апетиту!

    Порада: для більшого смаку шари капусти можна посипати сушеним базиліком або меленим коріандром.