Ліниві голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – 8 дуже смачних рецептів з фото покроково
Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом в сметанному соусі
Ліниві голубці в сметанному соусі тушкуються на сковороді досить просто. Такий рецептик безумовно сподобається тим, хто не вживає в їжу томатну пасту або помідори, які зазвичай додаються в підливу. Хочете більше соусу? Тоді введіть в нього вершки або молоко, розведене з некислої сметаною.
Інгредієнти:
Капуста – 300 гр.
Фарш будь – 300 гр.
Морква – 1 шт.
Рис сирої – 3-5 ст. л.
Яйце куряче – 1 шт.
Цибуля – 1-2 шт.
Вершки – 70 гр.
Сметана – 70 гр.
Сухарі панірувальні – за бажанням.
Олія – для смаження.
Перець чорний мелений – за смаком.
Приправи – за смаком.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Відцідіть зварений рис.
Дрібно січену білокачанну капусту поваріть в підсоленій воді близько 7 хвилин.
Відцідіть капусту відіжміть її гарненько руками, позбавивши від зайвої рідини.
Цибулю і моркву подрібнити, а потім обсмажте в рослинному маслі 5-7 хвилин, помішуючи. Підсолити зажарку і приправте її на свій розсуд.
Замісіть фарш для ледачих голубців. Його складові: капуста обмякшая, пасеровані цибулю і моркву, а також рис і м’ясний фарш.
Щоб голубці тримали свою форму, у фарш введіть яйце. Потім додайте разом зі спеціями сіль.
Вимісити фарш до щільної, однорідної маси, яку в кінці відбийте кілька разів про дно миски.
Овальні або кругленькі голубці-зліпити котлетки мокрими руками. Потім голубці можна обваляти в панірувальних сухарях.
Рослинне масло в сковороді нагрійте, обсмажте ледачі голубчики з двох сторін, щоб вони схопилися скоринкою.
З сметани, вершків і невеликої кількості води зробіть соус, підсолюємо його і приправивши. Підійде лавровий лист, перець чорний і запашний горошком.
Голубці викладіть у велику, глибоку сковороду і залийте сметанним соусом, щоб вони майже повністю були занурені в нього.
Тушкуйте в сковороді ліниві голубці 35-45 хвилин, якщо потрібно – долийте ще окропу, коли соус буде википати.
Ліниві голубці утушите під кришкою і подавайте до столу. Можна порубати кріп і петрушку і присипати голубці.