Ліниві голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – 8 дуже смачних рецептів з фото покроково

Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом в сметанному соусі

Ліниві голубці в сметанному соусі тушкуються на сковороді досить просто. Такий рецептик безумовно сподобається тим, хто не вживає в їжу томатну пасту або помідори, які зазвичай додаються в підливу. Хочете більше соусу? Тоді введіть в нього вершки або молоко, розведене з некислої сметаною.

Інгредієнти:

  • Капуста – 300 гр.
  • Фарш будь – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Рис сирої – 3-5 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Вершки – 70 гр.
  • Сметана – 70 гр.
  • Сухарі панірувальні – за бажанням.
  • Олія – для смаження.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Відцідіть зварений рис.
  • Дрібно січену білокачанну капусту поваріть в підсоленій воді близько 7 хвилин.
  • Відцідіть капусту відіжміть її гарненько руками, позбавивши від зайвої рідини.
  • Цибулю і моркву подрібнити, а потім обсмажте в рослинному маслі 5-7 хвилин, помішуючи. Підсолити зажарку і приправте її на свій розсуд.
  • Замісіть фарш для ледачих голубців. Його складові: капуста обмякшая, пасеровані цибулю і моркву, а також рис і м’ясний фарш.
  • Щоб голубці тримали свою форму, у фарш введіть яйце. Потім додайте разом зі спеціями сіль.
  • Вимісити фарш до щільної, однорідної маси, яку в кінці відбийте кілька разів про дно миски.
  • Овальні або кругленькі голубці-зліпити котлетки мокрими руками. Потім голубці можна обваляти в панірувальних сухарях.
  • Рослинне масло в сковороді нагрійте, обсмажте ледачі голубчики з двох сторін, щоб вони схопилися скоринкою.
  • З сметани, вершків і невеликої кількості води зробіть соус, підсолюємо його і приправивши. Підійде лавровий лист, перець чорний і запашний горошком.
  • Голубці викладіть у велику, глибоку сковороду і залийте сметанним соусом, щоб вони майже повністю були занурені в нього.
  • Тушкуйте в сковороді ліниві голубці 35-45 хвилин, якщо потрібно – долийте ще окропу, коли соус буде википати.
  • Ліниві голубці утушите під кришкою і подавайте до столу. Можна порубати кріп і петрушку і присипати голубці.
  • Приємного апетиту!