Ліниві голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – 8 дуже смачних рецептів з фото покроково

Ліниві голубці на сковороді з пекінською капустою, рисом і фаршем

Ліниві голубці на сковороді з пекінською капустою готуються дуже швидко, тому що пекінська капуста м’яка і утушится за лічені хвилини. Головне – це заздалегідь відварити рис до готовності і охолодити його. Також прискорить процес гасіння використання курячого фаршу замість свинячого або яловичого.

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис сирої – 0,5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 170 мл
  • Томатний соус – 100 мл
  • Масло рослинне для обсмажування.
  • Сухі приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

  • До повної готовності відваріть рис в солоній воді і дайте воді повністю стекти.
  • Цибулю наріжте дрібними кубиками.
  • Дрібненько нашаткуйте капусту пекінську або ж наріжте її тоненькою соломкою.
  • До м’ясного фаршу додати яйце, остиглий рис і цибулю, вимісіть небагато.
  • Додайте нарізану пекінську капусту, сіль і спеції і на цьому етапі вже гарненько вимісити фарш, а потім відбийте про дно миски.
  • З фаршу, якому можна дати настоятися 30-40 хвилин в холодильнику, якщо є час, зліпіть голубці-котлетки.
  • Обсмажте кожну котлетку в олії на сковороді з двох сторін.
  • Залийте соусом голубці з сметани і томатної пасти, до нього додати трохи окропу.
  • Тушкуйте ліниві голубці на сковороді з пекінською капустою під кришкою на невеликому вогні.
  • Коли капуста пекінська стане м’якою, і не буде хрустіти на зубах, це означає, що голубці вже готові.
  • Їжте їх, полив сметаною.
  • Приємного апетиту!

    Порада: для смаку в соус можна додати нарізаний кріп, петрушку і подрібнений свіжий або сухий часник.