Ліниві голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – 8 дуже смачних рецептів з фото покроково
Ліниві голубці на сковороді з пекінською капустою, рисом і фаршем
Ліниві голубці на сковороді з пекінською капустою готуються дуже швидко, тому що пекінська капуста м’яка і утушится за лічені хвилини. Головне – це заздалегідь відварити рис до готовності і охолодити його. Також прискорить процес гасіння використання курячого фаршу замість свинячого або яловичого.
Інгредієнти:
Капуста пекінська – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
Фарш м’ясний – 500 гр.
Рис сирої – 0,5 ст.
Яйце – 1 шт.
Сметана – 170 мл
Томатний соус – 100 мл
Масло рослинне для обсмажування.
Сухі приправи – за смаком.
Сіль – за смаком.
Вода – 100 мл
Процес приготування:
До повної готовності відваріть рис в солоній воді і дайте воді повністю стекти.
Цибулю наріжте дрібними кубиками.
Дрібненько нашаткуйте капусту пекінську або ж наріжте її тоненькою соломкою.
До м’ясного фаршу додати яйце, остиглий рис і цибулю, вимісіть небагато.
Додайте нарізану пекінську капусту, сіль і спеції і на цьому етапі вже гарненько вимісити фарш, а потім відбийте про дно миски.
З фаршу, якому можна дати настоятися 30-40 хвилин в холодильнику, якщо є час, зліпіть голубці-котлетки.
Обсмажте кожну котлетку в олії на сковороді з двох сторін.
Залийте соусом голубці з сметани і томатної пасти, до нього додати трохи окропу.
Тушкуйте ліниві голубці на сковороді з пекінською капустою під кришкою на невеликому вогні.
Коли капуста пекінська стане м’якою, і не буде хрустіти на зубах, це означає, що голубці вже готові.
Їжте їх, полив сметаною.
Приємного апетиту!
Порада: для смаку в соус можна додати нарізаний кріп, петрушку і подрібнений свіжий або сухий часник.