Ліниві голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – 8 дуже смачних рецептів з фото покроково

Швидкий і смачний рецепт лінивих голубців з картоплею

Ліниві голубці на сковороді з картоплею – це дуже вигідне в приготуванні блюдо, тому що одним махом гаситься і основну страву, і картопляний гарнір. А ще воно цілком бюджетне, за що і улюблене багатьма господинями. Готуйте, це дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Фарш – 0,5-0,7 кг.
  • Картопля– 0,7 кг.
  • Рис сирої – 4-5 ст. л.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Капуста – 0,4 кг
  • Яйця – 1-2 шт.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Сметана – 4-5 ст. л.
  • Кетчуп або томатний соус – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний і запашний горошком – за смаком.
  • Лавровий Лист – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

  • Заздалегідь до готовності в солоній воді відваріть рис і капусту білокачанну, нашатковану дрібно.
  • Рис відцідіть від води через друшляк, а капусту відіжміть руками.
  • У великій каструлі або мисці добре вимісити фарш з відвареного рису, нашаткованої капусти і м’ясної складової.
  • Додайте сирі яйця, сіль, мелений перець і інші приправи для фаршу за смаком. Вимішуйте фарш, поки він не стане повністю гладким.
  • Далі дайте фаршу постояти в холодильнику 30 хвилин, щоб голубці краще прилягали.
  • Зліпіть невеликі круглі або овальні ледачі голубчики, обсмажте їх на рослинному маслі з кожного боку.
  • Дістаньте голубці, а в тій же сковороді зажарте цибулю і моркву, дрібно нашатковані.
  • В овочі додайте сметану, томатний соус і добре розмішайте. Можна приправити їх за смаком спеціями і сіллю.
  • Картоплю, очищений і нарізаний на великі часточки або на половинки, викладіть у велику глибоку сковороду, зверху укладіть голубці-котлетки, а самим останнім шаром – засмажку.
  • У ємність додайте окріп, так щоб він покрив собою все до засмажки.
  • Закип’ятіть ліниві голубці, потім вогонь зменшити і тушкувати з картоплею під кришкою 40-50 хвилин.
  • Викладайте ліниві голубці з картоплею, поливши соусом.
  • Приємного апетиту!