Ліниві голубці на сковороді з капустою, фаршем і рисом – 8 дуже смачних рецептів з фото покроково
Швидкий і смачний рецепт лінивих голубців з картоплею
Ліниві голубці на сковороді з картоплею – це дуже вигідне в приготуванні блюдо, тому що одним махом гаситься і основну страву, і картопляний гарнір. А ще воно цілком бюджетне, за що і улюблене багатьма господинями. Готуйте, це дуже смачно!
Інгредієнти:
Фарш – 0,5-0,7 кг.
Картопля– 0,7 кг.
Рис сирої – 4-5 ст. л.
Морква – 1-2 шт.
Капуста – 0,4 кг
Яйця – 1-2 шт.
Цибуля – 2-3 шт.
Сметана – 4-5 ст. л.
Кетчуп або томатний соус – 3-4 ст. л.
Сіль – за смаком.
Перець чорний і запашний горошком – за смаком.
Лавровий Лист – за смаком.
Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Заздалегідь до готовності в солоній воді відваріть рис і капусту білокачанну, нашатковану дрібно.
Рис відцідіть від води через друшляк, а капусту відіжміть руками.
У великій каструлі або мисці добре вимісити фарш з відвареного рису, нашаткованої капусти і м’ясної складової.
Додайте сирі яйця, сіль, мелений перець і інші приправи для фаршу за смаком. Вимішуйте фарш, поки він не стане повністю гладким.
Далі дайте фаршу постояти в холодильнику 30 хвилин, щоб голубці краще прилягали.
Зліпіть невеликі круглі або овальні ледачі голубчики, обсмажте їх на рослинному маслі з кожного боку.
Дістаньте голубці, а в тій же сковороді зажарте цибулю і моркву, дрібно нашатковані.
В овочі додайте сметану, томатний соус і добре розмішайте. Можна приправити їх за смаком спеціями і сіллю.
Картоплю, очищений і нарізаний на великі часточки або на половинки, викладіть у велику глибоку сковороду, зверху укладіть голубці-котлетки, а самим останнім шаром – засмажку.
У ємність додайте окріп, так щоб він покрив собою все до засмажки.
Закип’ятіть ліниві голубці, потім вогонь зменшити і тушкувати з картоплею під кришкою 40-50 хвилин.
Викладайте ліниві голубці з картоплею, поливши соусом.