Куряче філе

Куряче філе з грибами у вершковому соусі

Вершки відмінно поєднуються і з курячим філе, і з печерицями. Вони перетворюють ці два інгредієнти в тане в роті ласощі, від якого просто неможливо відірватися. Багатьом це частування нагадає смак жюльєна. Обсмажувати курку та гриби рекомендується на вершковому маслі, щоб отримати збалансований смак і дуже ніжну консистенцію страви.. Кількість печериць залежить виключно від їх розміру і переваг кулінара. У цьому рецепті маються на увазі великі гриби. Вони можуть бути свіжими або замороженими – які вдасться роздобути.
Інгредієнти:

  • 1 кг курячого філе;
  • 8 печериць;
  • 350 мл вершків;
  • 300 г твердого сиру;
  • 4 зубчики часнику;
  • ½ Пучка кропу;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати пластинками печериці, куряче філе – великими кубиками.
  • На сковороді розтопити вершкове масло і смажити на ньому курку з грибами до готовності.
  • Тим часом натерти сир на дрібній тертці і викласти його в глибоку тарілочку.
  • Туди ж видавити з допомогою преса часник і додати подрібнений кріп.
  • В загальну миску вилити вершки і все добре перемішати.
  • Злити зі сковороди рідина, що виділилася в процесі смаження грибів і м’яса.
  • Вилити до курки вершки, перемішати і тушкувати все разом ще 10 хвилин на невеликому вогні.

Тепер ви знаєте, як готувати куряче філе. Приємного апетиту!
Куряче філе – універсальний інгредієнт, без якого важко собі уявити половину страв з нашого повсякденного раціону. При цьому дозволити собі це ласощі може кожен бажаючий – ціна продукту залишається доступною. Навіть починаюча господиня точно знає, як приготувати філе куряче, але наступні рекомендації допоможуть ще трохи розширити кулінарні горизонти:

  • Якщо ви готуєте відбивні з курячого філе, відбивайте м’ясо дуже ніжно. Занадто активні дії в цьому напрямку призведуть до неминучих розривів м’яса, які потім дуже важко склеїти;
  • Куряче філе категорично не рекомендується довго тримати в маринаді. І без того ніжне м’ясо просто втратить форму. Цілком достатньо 15-30 хвилин для того, щоб курка просочилася спеціями;
  • Найкраще для приготування смачної страви підходить філе молодої курки або курчати – воно особливо соковите і ніжне. Бройлерів ж краще залишити для супів;
  • Котлети з курячого філе після готовності рекомендується потримати під кришкою ще 10-15 хвилин;
  • Щоб філе зберегло свою структуру. Краще не розморожувати його в мікрохвильовій печі, а просто викласти в миску з теплою водою.