Куряче філе

Смачне куряче філе в клярі

Борошно і яйце – це найпростіший кляр, який тільки можна собі уявити. Тим не менше саме з ним відбивні з курячого філе виходять особливо ніжними та смачними. Щоб м’ясо було ще більш соковитим, в цьому рецепті його недовго витримують у маринаді з лука і яблука. Не варто переживати – відбивні не встигають насититися сторонніми запахами або смаками, просто вбирають в себе сік овочів і фруктів. Втім, можна готувати по-старому, без маринаду.
Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 1 цибулина;
  • ½ Яблука;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Куряче філе розділити на порційні шматочки і кожен злегка відбити.
  • На дрібній тертці натерти яблуко і цибулину, змішати їх з м’ясом і залишити на 20 хвилин.
  • Всі відбивні, посолити і поперчити за смаком, змастити з обох сторін майонезом.
  • Борошно висипати на плоску тарілку, яйця розбити в миску і збити з сіллю і перцем.
  • Спочатку вмочити відбивні в борошно, потім – в яєчний кляр.
  • Смажити куряче філе на розігрітій сковороді з рослинним маслом з двох сторін до золотистого відтінку.