Смачне куряче філе в клярі
Борошно і яйце – це найпростіший кляр, який тільки можна собі уявити. Тим не менше саме з ним відбивні з курячого філе виходять особливо ніжними та смачними. Щоб м’ясо було ще більш соковитим, в цьому рецепті його недовго витримують у маринаді з лука і яблука. Не варто переживати – відбивні не встигають насититися сторонніми запахами або смаками, просто вбирають в себе сік овочів і фруктів. Втім, можна готувати по-старому, без маринаду.
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе;
- 2 яйця;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 3 ст. л. борошна;
- 1 цибулина;
- ½ Яблука;
- 2 ст. л. майонезу;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Куряче філе розділити на порційні шматочки і кожен злегка відбити.
- На дрібній тертці натерти яблуко і цибулину, змішати їх з м’ясом і залишити на 20 хвилин.
- Всі відбивні, посолити і поперчити за смаком, змастити з обох сторін майонезом.
- Борошно висипати на плоску тарілку, яйця розбити в миску і збити з сіллю і перцем.
- Спочатку вмочити відбивні в борошно, потім – в яєчний кляр.
- Смажити куряче філе на розігрітій сковороді з рослинним маслом з двох сторін до золотистого відтінку.