Куряче філе

Куряче філе з помідорами в духовці

Запечене куряче філе з помідорами виходить дуже соковитим, адже його просочує не тільки майонез (до речі, його можна замінити сметаною), але ще і овочевий сік. При цьому страва готується лічені хвилини і виглядає дуже апетитно. Так що можна сміливо подавати його гостям і навіть найвимогливішим гурманам. Пікантний аромат додасть паприка і базилік, але можна також додати готові приправи для курячого м’яса.
Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе;
  • 2 помідори;
  • 100 г твердого сиру;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 2 щіпки базиліка;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати куряче філе приблизно рівними смужками і кожну злегка відбити молоточком.
  • Натерти відбивні базиліком, перцем. Паприкою і невеликою кількістю солі, залишити на 10 хвилин.
  • У помідорів видалити плодоніжки, самі овочі нарізати товстими кружечками.
  • Відбивні викласти на змащене маслом деко і рясно змастити майонезом.
  • Зверху на м’ясо викласти помідори (по 1-2 колечка на відбивну).
  • Посипати тертим сиром і поставити деко в духовку.
  • Готувати куряче філе з сиром і помідорами 20 хвилин при 200 градусах.