М'ясо у фользі в духовці

М’ясо у фользі в духовці в пошані у кожного поважаючого себе кухаря. Хоча б кілька рецептів цієї страви обов’язково повинні бути присутніми в кулінарній книзі. Вони виручать і під час приготування святкової вечері, і в будь-який будній день, коли хочеться побалувати себе і близьких соковитим і ароматним напоєм. Чому м’ясо запікають саме у фользі? Та тому що ця тоненька прошарок з алюмінію дозволяє зберегти максимум корисних речовин. При цьому м’ясо виходить прожареними, але не пересушеним. Якщо ж воно готується ще й з додатковими інгредієнтами, то в «футлярі» з фольги вони просочаться смаками і ароматами один одного. Страва вийде цільним і дуже апетитним.
М’ясо у фользі в духовці запікають найрізноманітнішими способами. При цьому і основний продукт можна вибрати абсолютно будь-який. Для запікання підходить курка, індичка, свинина, яловичина, телятина, баранина і всі інші різновиди м’яса від найпростіших варіантів до вишуканих делікатесів.
М’ясо у фользі в духовці запікають цільним великим шматком, роблять з нього відбивні, ріжуть невеликими биточками або великими стейками. Також часто використовують м’ясо на кістці. Можна готувати його порційними частинами або ж загорнути у фольгу відразу всі інгредієнти. Всі ці страви можна урізноманітнити овочами і фруктами, зеленню і спеціями, грибами, сиром, пікантними соусами і маринадами.
Часто м’ясо подають до столу прямо у фользі, що робить процес трапези набагато цікавіше і різноманітніше. Також можна перекласти його на одне велике блюдо або відразу розкласти на тарілочки персонально для кожного гостя.