Куряче філе

Куряче філе з картоплею в сметанному соусі

За цим рецептом вийде дуже смачна і ситна картопляна запіканка з курячим філе. Вона відмінно підійде для сімейного вечері. Виходить таке блюдо досить поживним, тому ніхто не залишиться голодним. Замість сметани для соусу відмінно підійдуть вершки. З ними блюдо вийде ніжним і пікантним. Крім того, можна додавати на свій розсуд будь-які приправи до курки та картоплі. Якщо форма для випічки невелика, можна зробити за два шари кожного інгредієнта.
Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе;
  • 600 г картоплі;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 300 г сметани;
  • 4 зубчики часнику;
  • 250 г твердого сиру;
  • 2 цибулини;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати куряче філе тонкими смужками, часник – пластинками.
  • Змішати м’ясо з часником, сіллю, перцем і майонезом.
  • Залишити куряче філе в маринаді на 20 хвилин.
  • На крупній тертці натерти твердий сир, цибулю нарізати кільцями, картоплю – тонкими пластинками.
  • В окремій мисочці змішати сметану з сіллю і перцем.
  • Форму для випічки змастити олією і викласти в неї цибулю в один шар.
  • Наступним у форму, додати картоплю і рясно змастити сметанним соусом.
  • Картопля накрити шаром курячого філе, виклавши смужки м’яса щільно один до одного.
  • Посипати запіканку тертим сиром і поставити в розігріту до 200 градусів духовку.
  • Запікати куряче філе з картоплею в сметанному соусі в духовці 40-45 хвилин, дати йому трохи охолонути у формі для випічки.