Курка з ананасами

Курка з ананасами – це дуже популярне поєднання, яке має величезну кількість різних уявлень у всіх кухнях світу. Для смачного страви часом досить і цих двох продуктів, а правильно підібрані інгредієнти можуть перетворити його на справжній кулінарний шедевр.
Курка з ананасами може бути основою для смачних салатів. При цьому використовують як відварне, так і копчене м’ясо. Ананаси частіше беруть консервовані, оскільки з ними набагато простіше управлятися, але і свіжі відмінно підійдуть для всіляких страв. Крім того в салати додають кукурудзу, овочі, твердий сир, гриби, зелень та ін Всі ці компоненти також можуть стати чудовою начинкою для піци.
Одним з найпопулярніших страв з цієї категорії залишаються курячі відбивні, на які кладуть зверху кружальця ананасів і посипають твердим сиром. З ними також добре поєднуються гриби, різні овочі та соуси.
Ананаси можуть використовуватися як самостійний інгредієнт, або ж служити частиною соусу для курки. На їх основі готують не тільки ароматні заправки, але навіть глазур. Також філе часто маринують в ананасовому соку, додаючи соєвий соус, майонез, спеції, часник і пр.
Курку з ананасами готують або в духовці або на сковороді. Для обжарювання найчастіше використовують оливкову олію, який вигідно відтіняє смак цих продуктів.