Стегенця з картоплею в духовці

Стегенця з картоплею в духовці – це один з найпростіших варіантів сімейного вечері. Їх готує практично кожна господиня, але при цьому кожен раз смак виходить абсолютно новим. Вся справа в тому, що стегенця з картоплею можна без праці урізноманітнити цікавим маринадом або якими-небудь додатковими інгредієнтами. Можна постійно експериментувати з новими поєднаннями смаку і аромату, залишаючи в основі всі ті ж продукти.
Стегенця з картоплею запікають або курячі, або качині. Вибір м’яса впливає і на смак страви, і на спосіб його приготування. Тим не менш стегенця обов’язково витримують у маринаді. Для цього підходить сметана, майонез, соєвий соус, мед, олія, гірчиця, кетчуп тощо Найчастіше в домашніх умовах кулінари використовують вже готові суміші спецій, але можна приготувати приправу і самостійно. У неї кладуть петрушку, кріп, майоран, базилік, паприку, карі, часник, мускатний горіх, коріандр і т. д.
Картопля для запікання з стегенцями можна використовувати старий чи молодий. Його також посипають спеціями і нарізають кубиками, брусочками, тонкими скибочками або соломкою. Зазвичай овочі кладуть на дно дека, а зверху – м’ясо. Так гарнір просочується жиром і стає дуже ніжним, м’яким і соковитим.
Разом з картоплею і стегенцями можна запекти в духовці будь-які овочі, зелень, сир, гриби, яблука і сухофрукти. Також часто використовують соус з вершків або сметани. Готується страва досить швидко, завжди виходить смачним і дуже ситним. Подати до столу його можна прямо на деку або ж відразу розкласти по тарілках.