М'ясо в горщиках

М’ясо в горщиках також називають м’ясом по-домашньому або по-селянськи. Дійсно, таке блюдо часто готували в старовину, використовуючи піч і глиняний посуд. На сьогоднішній день можна скористатися духовкою або мікрохвильовою піччю, якщо підібрати для цього правильні горщики. У будь-якому випадку м’ясо виходить ніжним, ароматним і буквально тане в роті.
М’ясо для приготування в горщиках можна брати будь-якого сорту і жирності, в залежності від власних уподобань та цільового призначення страви. Гостей можна побалувати телятиною або свининою, а для сімейного ситної вечері підійде м’ясо птиці або яловичина. Зазвичай його ріжуть дрібними шматочками, тому використовують м’якоть, але також є багато рецептів, де фігурує м’ясо на кістці.
До м’ясного інгредієнту обов’язково додають який-небудь гарнір. Найпопулярніший з них – це картопля. Також підійдуть будь-які крупи, гриби та овочі. Перед тим, як відправити блюдо в духовку, його заправляють рідким соусом або м’ясним бульйоном. У ньому і гасяться всі продукти, обмінюючись смаками.
М’ясо в горщику цінується не тільки смаковими якостями, але і приголомшливим ароматом. Саме тому варто додати до нього кілька приправ. Це може бути суміш перців, прованські трави, будь-які спеції для м’яса, лавровий лист та ін
Подавати м’ясо можна в тому ж горщику, в якому воно готувалося, або ж викласти його на тарілку. Готову страву приправляють вершковим маслом, прикрашають зеленню, іноді посипають тертим сиром.