Лазанья з фаршем

Лазанья з фаршем – це страва з міста Болонья, яке підкорило
гурманів з усього світу. Існує безліч варіантів, як приготувати його в
домашніх умовах і порадувати близьких спадщиною італійських кулінарів.
В італійській лазіння, звичайно ж, не обійшлося без тіста,
яке зазвичай використовують для макаронів. В цьому ж блюді його розкочують тонкими
пластами і укладають шарами упереміш з начинкою. Заготовки для лазаньї
продаються в магазинах в замороженому вигляді, але приготувати таке тісто можна
самому. Головне використовувати в ньому борошно з твердих сортів пшениці. Втім, з
часом, замість традиційного тесту стали використовувати і самі
макарони, і навіть вірменські лаваші.
Традиційна начинка для лазаньї готується з м’ясного фаршу
і різних овочів. До складу обов’язково входять помідори. В їх соку гасяться всі
інші інгредієнти. Крім помідорів кладуть у лазанью болгарський перець, цибуля,
морква, гриби, шпинат, зелень тощо
Одним з обов’язкових компонентів лазаньї є соус
бешамель. У нього входить борошно, велика кількість жиру (наприклад, вершкове масло)
і тепле молоко. Також до складу можна додати приправи за смаком.
Лазанью укладають шарами, чергуючи тісто і начинку,
заправлений соусом. Поверх страви крупно труть твердий сир. Приготувати лазанью
можна в духовці або в мультиварці.
Страву подають злегка остигнув, прикрасивши зеленню.