Курка з гречкою в духовці

Курка з гречкою – це те блюдо, інгредієнти для якого завжди будуть під рукою в потрібний момент. Грамотно поєднавши їх, можна зробити дуже поживне і корисне частування для всієї родини. При цьому більшість рецептів курки з гречкою не входять якісь важкі для травлення продукти, так що можна пропонувати це блюдо навіть самим маленьким членам родини.
Гречану крупу часто використовують як гарнір для м’ясних страв. Тим не менш, в духовці її можна готувати відразу ж з іншими інгредієнтами, отримуючи незбиране частування. Це вигідно економить час, до того ж дозволяє всім складовим страви обмінятися смаками і ароматами.
Курку разом з крупою можна запікати в будь-якому вигляді. Це можуть бути крила, ніжки, гомілки, філе або ж ціла тушка. Можна перемішати м’ясо з кашею, нафарширувати птицю, викласти блюдо шарами і т. д. За це до двох основних інгредієнтів завжди можна додати додаткові. Часто в їх ролі виступають гриби, сухофрукти, овочі, зелень, сир твердий і пр.
До курки з гречкою також відмінно підходять різні соуси. Найпоширеніший з них – сметанний, він дозволяє отримати густу і ароматну підливку. До неї додають ароматні спеції, наприклад, сушену зелень, куркума, карі, суміш перців і т. д.
Курку з гречкою в духовці готують у глибокій формі, на листі або в горщиках. Також можна використовувати незвичайну тару для випічки, наприклад, выскобленную гарбуз. Готову страву подають до столу відразу після приготування.