Куряче філе

Куряче філе – це унікальний продукт, який можна приготувати як заманеться. При цьому саме ця частина птиці вважається найбільш корисною для організму. В ній практично не міститься жиру, зате вдосталь білка і поживних речовин. Куряче філе обов’язково присутній в раціоні кожної людини, яка дотримується здорового харчування. Втім, навіть ті, хто не стежить за калоріями і мінеральних балансом, навряд чи відмовляться від такого смачного і ситного страви.
Куряче філе можна відварити, посмажити, запекти, приготувати на пару або на грилі. Його додають в салати і супи, начинку для пирогів, піци і млинців. Крім того, з курячого філе виходять чудові відбивні і котлети. Воно настільки ніжне, що практично не вимагає попередньої обробки і дуже швидко досягає потрібного ступеня готовності.
З курячим філе поєднуються всі відомі продукти, які можна додати в друге блюдо. Це овочі, фрукти, зелень, гриби, сир, сухофрукти та ін. Також можна готувати філе з гарніром з крупи, макаронних виробів або картоплі. Для відбивних і котлет часто використовують паніровку з сухарів або спеціальний кляр.
Щоб зробити частування ще більш соковитим, до нього додають різні соуси і маринади. Крім того, існує безліч спецій та спеціальних прянощів для курячого філе, які дозволяють урізноманітнити звичні рецепти.
Куряче філе, в залежності від обраного способу приготування, може стати ситним обідом або вечерею, легким сніданком, поживним перекусом і навіть блюдом святкового столу. Його можна пропонувати і дорослим, і навіть самим маленьким дітям.