Філе індички

Філе індички вважається найбільш корисним дієтичним і м’ясом, тому його часто можна зустріти в раціоні людей, які піклуються про своє здоров’я і дотримуються правильного харчування. Крім того, турботливі мами просто зобов’язані іноді балувати своїх діток подібними ласощами. Смакові якості індички багато в чому схожі на курку, але мають своїми персональними особливостями. Будь-яке блюдо з цим м’ясом стає більш соковитим і ароматним.
Філе індички додають в супи і борщі у всіх їх варіаціях, використовують у вигляді фаршів для котлет, тефтелькою і фрикадельок, додаючи до м’яса хлібний м’якуш, рис, цибулю та інші овочі. Крім того, індичка є прекрасною начинки для пирогів та інших хлібобулочних виробів. Її гасять в різних соусах, запікають з грибами або овочами, додають в каші і макаронні запіканки. При цьому можна придумати тисячі варіантів приготування того чи іншого блюда, адже це ніжне м’ясо відмінно поєднується з більшістю відомих продуктів.
Готують філе індички в духовці на сковороді, в каструлях і мультиварках. Для запікання часто використовують рукав або фольгу, щоб зберегти максимальну кількість м’ясного соку і цінних мікроелементів. Особливо ж дієтичні варіанти страви виходять за допомогою пароварки.
В залежності від вибраного рецепту, філе може бути відразу ж повноцінним стравою, або ж подаватися разом з гарніром. Відбивні з індички, а також рулети та інші цікаві закуски ідеально підійдуть для святкового столу. Їх можна доповнити грибами, свіжими і маринованими овочами.