Курка в рукаві в духовці

Курка в рукаві в духовці – це чудова ідея для святкового столу. Птицю в цьому випадку запікають цілком, так що вона виглядає дуже апетитно і презентабельно. Різноманітні начинки і додаткові інгредієнти дозволяють експериментувати з приготуванням м’яса, щоразу дивуючи гостей новими кулінарними шедеврами. Оскільки курка готується в рукаві, вона добре пропікається і всередині, і зовні, при цьому зберігає максимум смаку і соковитості.
Курку в рукаві готують з додаванням маринаду. Також можна нафарширувати її різними овочами, фруктами, кашею, картоплею, сухофруктами і пр. Для маринаду використовують будь-які прянощі і спеції, які поєднуються з курятиною. Можна купувати готові суміші приправ або ж готувати їх самостійно. Їх часто змішують з оливковою олією і соєвим соусом, гірчиці, майонезом, сметаною і пр. Потім курячу тушку натирають отриманим соусом і дають їй певний час просочитися. У підсумку виходить смачна і хрустка скоринка.
Скільки запікати курку в рукаві в духовці, залежить від розміру і віку птиці. Так невеликих курчат або молоду птицю досить готувати 45-50 хвилин, а от, щоб добре пропеклося старе м’ясо, може знадобитися і 2 години. Щоб визначити вік курки, достатньо перевірити на дотик кільову кісточку – якщо вона тверда, то птиця доросла, якщо ж більше схожа на хрящик – птах молода. Дуже важливо визначитися з цим моментом, інакше можна пересушити філе, а ніжки при цьому можуть залишитися сирими.
Курку подають до столу цілком, обробляючи на порційні шматочки вже під час трапези. Для цього достатньо перекласти птицю з дека на красиве блюдо, а з боків розкласти гарнір.