Маринад для курки

Маринад для курки – це дуже важлива складова страви, яка в підсумку і визначає його смак. За допомогою правильно підібраного соусу, птицю можна зробити гострої, солодкої або солоної. При цьому маринад допомагає м’яса краще пропектися і не підгоріти.
Маринад використовують для всіх видів страв з курки, крім тих випадків, коли її варять. З ним можна смачно запекти птицю в духовці, приготувати її на грилі, обсмажити на сковороді або на мангалі, зробити шашлик. Для смачного страви підійде і ціла курка, і її окремі частини. Якщо дати м’ясу постояти в соусі, воно стає більш ніжним, м’яким і ароматним. Тим більше, для курки досить всього декількох годин, щоб увібрати в себе маринад.
Для приготування курки використовують майонез, кетчуп, томатну пасту, молоко, вершки і навіть йогурт. Для аромату додають часник, цибулю і всілякі спеції – від простої солі і чорного перцю до паприки, базиліка і сушеної зелені. Щоб м’ясо швидше маринувалося, рецепти додають оцет або лимонний сік.
Куряче м’ясо, приготоване в маринаді, ідеально підходить для святкового застілля. Воно поєднується з будь-яким гарніром, апетитно пахне і красиво виглядає на столі. До того ж, курка – це найдоступніший з усіх м’ясних продуктів на сьогоднішній день. У ній міститься безліч корисних речовин, а приготувати її зовсім не складно. Калорійність смаженого курячого м’яса, в залежності від маринаду, коливається від 210 до 280 кілокалорій.