Їжачки в духовці

Їжачки в духовці – це соковиті м’ясні тюфтельки, які ідеально підходять для сімейного вечері. Вони завжди виходять м’якими і дуже ніжними, незалежно від вибраного рецепту. Свою назву їжачки набули із-за зовнішнього вигляду. Завдяки додаванню рису вони виходять з апетитними «голками».
Для того щоб «голочки» стирчали назовні, а не просто змішалися з іншими інгредієнтами, рис кладуть у фарш в сирому вигляді. Тим не менш багато господинь вважають за краще заздалегідь відварити цей продукт. У цьому випадку блюдо виглядає просто як круглі м’ясні кульки. Воно при цьому залишається таким же смачним, так що можна вибрати свій улюблений спосіб приготування. При цьому їжачками називають і другий варіант тефтелек з-за схожості за складом з класичним частуванням.
Для їжачків підходить будь-якої м’ясної і навіть рибний фарш. Головне, щоб він був достатньо соковитим. Зазвичай для цього використовують два виду м’яса. Наприклад, додаючи до яловичині свинину або курятину. Можна також вибрати індичку, телятину і пр. Щоб їжачки вийшли поживними і краще тримали форму, у фарш додають хлібний м’якуш, яйце, борошно і, звичайно ж, рис. Для більш свіжого смаку також використовують цибулю, моркву, часник або зелень. Спеції з яскраво вираженим смаком і ароматом в їжачки не додають. Зазвичай обмежуються сіллю і чорним перцем.
Важливу роль в тому, як приготувати їжачки в духовці, відіграє вибір підливи. Для цього беруть сметану, вершки, майонез, кетчуп, томатну пасту, свіжі помідори та ін. У соус можна додати будь-які приправи, сушені трави, м’ясний бульйон і т. д.