Курка в духовці

Курка в духовці запечена цілком зазвичай займає центрально місце на столі, незалежно від трапези. Для свята вона підходить просто ідеально, адже можна відразу нагодувати велику кількість гостей, та до того ж організувати феєричну подачу страви. Ціла тушка курки завжди виглядає дуже апетитно. При цьому смак птиці поєднується з будь-якою начинкою або гарніром, так що можна задовольнити побажання навіть найвибагливіших гурманів.
Курку в духовці можна приготувати в рукаві, в фользі, на пляшці або на рожні. Іноді її запікають і просто на деку, але м’ясо тоді виходить менш соковитим, так що краще заздалегідь подбати про необхідний інвентар.
Що стосується смакових якостей курки, приготованої цілком у духовці, то це блюдо відрізняється рум’яної підсмаженою скоринкою і ніжним м’ясом. Можна ще більше посилити смакові відчуття, просто вибравши відповідний маринад. До його складу найчастіше входять наступні продукти: майонез, сметана, соєвий соус, гірчицю і мед. Також в маринад обов’язково додають спеції і прянощі.
Курку цілком у духовці найчастіше готують разом з начинкою. Для цього можна видалити з тушки всі кістки і нафарширувати шкірку або ж використовувати вже наявний простір всередині птиці. В якості начинки відмінно підійдуть крупи, овочі, фрукти, зелень і гриби. Відразу ж разом з куркою можна приготувати і ситний гарнір, просто виклавши його на деко поряд з птахом. Завдяки його виділяє з м’яса соку всі інгредієнти стануть соковитими і ароматними.
Подають запечену курку цілком так само, як і готували. Розрізати рум’яну тушку на порційні частини потрібно довірити самому почесному гостю!:)