Свинина в фользі в духовці

Свинина в фользі в духовці відмінно пропікається, але при цьому залишається соковитою і м’якою. Кулінари запікають це м’ясо на кісточці, стейками, відбивними, великими шматками по кілька кілограм. Для цього потрібно лише визначитися з бажаним стравою і вибрати правильну частину тушки. Після цього відкривається ціле безліч цікавих рецептів на кожен день і для святкового меню.
Можна відразу ж доповнити свинину апетитним гарніром, який у фользі в духовці просочиться м’ясним соком і стане приголомшливо смачним. Найчастіше для цього беруть картоплю або овочеве асорті. Втім, можна додати до м’яса і різні каші, довівши їх попередньо до напівготовності. З овочів зі свининою поєднуються помідори, моркву, цибулю, кабачок, болгарський перець і ін. Також іноді до неї додають сухофрукти або гриби. Є рецепти, коли свинину маринують з додаванням фруктів (лимона, апельсина, ківі), отримуючи незвичайні і дуже цікаві смакові поєднання.
Щоб свинина в фользі в духовці вийшла м’якою і ароматною, перед тим як готувати, її витримують у маринаді. Цей етап можна пропустити тільки в тому випадку, якщо планується додавати до м’яса соус безпосередньо в процесі випічки. Зазвичай для маринаду достатньо змішати різні прянощі з рослинним маслом і натерти цією сумішшю шматочки свинини. Також часто використовують майонез, оцет, мед, лимон, цибулю, сухе вино і пр.
Свинина, запечена у фользі в духовці, відмінно підходить на роль основного страви для святкового столу. З нею можна подати абсолютно будь-гарнір і доповнити м’ясо смачним соусом.