Шашлик з курки

Шашлик з курки вважається дієтичним варіантом цього всіма улюбленого страви, особливо якщо готувати його з грудки. При цьому подібний вибір м’яса дозволить ще й непогано заощадити фінанси і час, витрачений на підготовку продуктів. Маринується такий шашлик буквально за пару годин, а маринад можна зробити з найбільш доступних інгредієнтів, які завжди знайдуться в холодильнику запасливой господині.
Шашлик можна зробити з будь-якої частини курки. Найпростіше працювати з філе, оскільки його можна нарізати шматочками потрібної величини і нанизати на шпажки. Таким чином, вийде рівномірно просмажений шашлик, в якому буде мінімум кілокалорій. Якщо ж основним критерієм при виборі м’яса є соковитість страви, то краще віддати перевагу гомілки. Її можна розділити на ніжку і стегно або посмажити на решітці. Любителям хрусткої шкірочки найбільше сподобається шашлик з курячих крил. Він прекрасно просочується соусом і ароматом спецій.
Ні для кого не секрет, що смак шашлику більшою мірою залежить від маринаду. Для курки можна використовувати оцет, кетчуп, майонез, кефір, соєвий соус, мед, рослинне масло і пр. При цьому рецепт можна доповнити ріпчастою цибулею, часником і сушеної зеленню. Також не варто забувати про різні спеції та прянощі. Можна використовувати будь-які приправи для курки або для шашлику.
Готують шашлик з курки в духовці на сковороді або на мангалі з допомогою шампурів або решітки. Головне, щоб м’ясо добре пропеклося і порадувала всіх присутніх за столом своїм смаком і ароматом.