Курник з куркою та картоплею – 10 смачних рецептів приготування з фото покроково

Простий і швидкий рецепт холодцю курника з картоплею

Пироги можна готувати швидко і легко. Наприклад, за рецептом заливного курника з куркою та картоплею.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3-4 шт.
  • Майонез – 10 ст. л.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 180-250 гр.
  • Сметана будь-якої жирності – 10 ст. л.
  • Сіль дрібна – 0,5 ч. л.
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • М’ясо курки – 400-450 гр.
  • Бульби картоплі – 2-3 шт.
  • Цибулина – 0,5-1 шт.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Просіваємо борошно, сиплемо до неї соду, перемішуємо.
  • Змішуємо яйця, сіль, сметану і майонез. Потім всипаємо борошно, перемішуємо, за консистенцією тісто має вийти, як дуже густа сметана.
  • Куряче м’ясо нарізаємо кубиками. Картоплю чистимо, нарізаємо тонкими кружальцями або натираємо на тертку. Цибулю дрібно ріжемо.
  • Глибоку форму застеляємо пергаментним папером, змащуємо маслом, виливаємо в неї половину тіста, зверху кладемо картопляний шар, трохи солимо. Потім шар з курячого м’яса, посипаємо його сіллю і спеціями, і зверху кладемо цибулю. Заливаємо другою половиною тіста вміст форми.
  • Духовку розігріваємо до 180 градусів, ставимо пиріг на 55-60 хвилин. Перевіряємо готовність пирога, проколюючи його дерев’яною шпажкою, якщо вона залишається сухою – пиріг готовий. Пиріг подаємо охолодженим.
  • Приємного апетиту!