Курник з куркою та картоплею – 10 смачних рецептів приготування з фото покроково

Як приготувати смачний курник з куркою та картоплею на кефірі?

Цей вид пирога є вишуканим, але простою стравою. Необхідні інгредієнти знайдуться в будь-якому холодильнику. За класичним рецептом курник готується з куркою та картоплею, нижче ви знайдете докладний рецепт цієї страви.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно вищого сорту – 550-600 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Кефір будь-якої жирності – 250 мл
  • Харчова сода – 0,5 ч. л.
  • Вершкове масло – 150-180 гр.

Для начинки:

  • Картопля невеликого розміру – 2-3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Куряче філе – 350-400 гр.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Наливаємо в миску кефір. Сиплемо в кефір сіль і негашене соду, перемішуємо.
  • Вершкове масло ріжемо на шматочки, розтоплюємо на повільному вогні, остуджуємо і переливаємо до кефіру, перемішуємо.
  • У кефір невеликими порціями всипаємо борошно, можна відразу просіяти через сито. Вимішуємо тісто в мисці, коли воно стає досить густим, перекладаємо тісто на посипану борошном поверхню і продовжуємо замішувати його руками. Припиняємо місити тісто, коли воно перестає липнути до рук.
  • Куряче м’ясо промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками. Лук очищаємо і також дрібно ріжемо. Картопля промиваємо, чистимо й нарізаємо тонкими маленькими часточками, щоб він встиг пропектися. Перемішуємо всі інгредієнти начинки, солимо, приправляємо.
  • Для курника краще скористатися круглою формою для випікання. Змащуємо форму невеликою кількістю масла. Тісто ділимо на дві нерівні частини 1 до 3. Більшу частину розкачуємо і викладаємо на дно форми, робимо високі бортики. На тісто викладаємо всю начинку. Зверху закриваємо пиріг другою частиною тіста. Краї защипуємо.
  • Посередині пирога робимо невеликий отвір для виходу пари. Збиваємо жовток з однією столовою ложкою води і змащуємо цим пиріг. Випікаємо курник при температурі 180 градусів 50 хвилин. Готовий пиріг охолодити, нарізаємо і подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!