Курник з куркою та картоплею – 10 смачних рецептів приготування з фото покроково
Маленькі міні-курники з куркою та картоплею
Приготування міні-курников ґрунтується на рецепті звичайного великого пирога, відмінність лише в розмірі. В маленькому розмірі їх зручніше подавати до столу.
Інгредієнти:
Пшеничне борошно вищого сорту – 350-400 гр.
Вершкове масло – 150-180 гр.
Сметана – 150 гр.
Сіль – 0,5 ч. л.
Харчова сода – 0,5 ч. л.
Яйце – 1 шт.
Соняшникова олія – 1 ст. л.
Для начинки:
Куряче філе – 350-400 гр.
Картопля – 2-3 шт.
Цибуля – 1 шт.
Приправи – за смаком.
Сіль – за смаком.
Вершкове масло – 20 гр.
Процес приготування:
Змішуємо в глибокій ємності борошно, розм’якшене масло, сіль, сметану і яйце. Замішуємо тісто спочатку в мисці, потім перекладаємо його на рівну поверхню і продовжуємо місити руками. Готове тісто кладемо в миску і накриваємо харчовою плівкою або рушником.
Картопля промиваємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Куряче філе промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками. Лук очищаємо і також дрібно ріжемо. Змішуємо всі інгредієнти, солимо, додаємо спеції і перемішуємо.
Для зручності розкачування тіста, ділимо його на чотири частини, з кожної частини катаємо «ковбаски», розрізаємо їх на більш дрібні шматочки. Шматочки розгортаємо в корж товщиною 1-1,5 сантиметра. На коржі кладемо начинку і загортаємо курник у формі кульки.
Деко застеляємо пергаментним папером, змащуємо її рослинним маслом і посипаємо борошном. Викладаємо на деко міні-курники, ставимо в духовку на 35-40 хвилин, температуру ставимо 200-220 градусів. Міні-курники викладаємо на загальне блюдо і теплими подаємо до столу.