Курник з куркою та картоплею – 10 смачних рецептів приготування з фото покроково
Простий і смачний рецепт курника з пісочного тіста
Правильно приготоване пісочне тісто просто тане у роті. Наступний варіант приготування курника – хрустке пісочне тісто і соковита начинка з курки та картоплі.
Інгредієнти:
Пшеничне борошно вищого сорту – 5-6 ст.
Яйце – 2 шт.
Сметана – 300 мл
Вершкове масло – 150 гр.
Сода – 0,5 ч. л.
Дріжджі – 50 гр.
Соняшникова олія – 100 мл
Сіль – щіпка.
Для начинки:
Куряче філе – 450-500 гр.
Картопля – 3-4 шт.
Цибуля – 1-2 шт.
Приправи – за смаком.
Масло вершкове – 80 гр.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Змішуємо сметану, розм’якшене масло, борошно, яйце, соду і сіль. Вимішуємо тісто, поки воно не перестане приставати до рук. Загортаємо тісто у харчову плівку і залишаємо на 25-30 хвилин в холодильнику.
Куряче філе промиваємо, нарізаємо шматочками. Картоплини чистимо, натираємо на крупній тертці. Цибулю ріжемо півкільцями. Змішуємо всі інгредієнти начинки, солимо і приправляємо.
Тісто розділяємо на дві частини, одна частина повинна бути більше другий. Більшу частину розкачуємо і кладемо в змащену маслом форму, робимо з тіста бортики. Зверху кладемо начинку, поверх неї розкладаємо шматочки вершкового масла. Другу частину тіста розкачуємо і накриваємо нею пиріг, защипуємо краю верхнього і нижнього пласта тіста. Змащуємо верх пирога жовтком, робимо невеликий отвір на поверхні пирога, щоб виходив пар.
Ставимо курник в духовку. Температуру духовки встановлюємо на 180 градусів і випікаємо пиріг 45-50 хвилин. Даємо пирогу охолонути і подаємо до столу.