Курник з куркою та картоплею – 10 смачних рецептів приготування з фото покроково
Покроковий рецепт приготування курника з картоплею на сметані
Незважаючи на велику різноманітність кафе і магазинів з величезним вибором випічки на будь-який смак, немає нічого смачнішого домашнього пирога, приготованого з любов’ю і турботою. З цілком звичайного набору інгредієнтів можна приготувати смачний курник з куркою та картоплею.
Інгредієнти:
Пшеничне борошно вищого сорту – 3-4 ст.
Вершкове масло – 200-250 гр.
Сметана – 1 ст.
Сіль – щіпка.
Харчова сода – 0,5-1 ч. л.
Для начинки:
Куряче філе – 350-400 гр.
Картопля – 2-3 шт.
Цибуля – 1 шт.
Приправи – за смаком.
Сіль – за смаком.
Вершкове масло – 50 гр.
Процес приготування:
У миску просіваємо борошно, додаємо сіль, соду і сметану. Вершкове масло розтоплюємо, охолоджуємо і додаємо до тіста. Замішуємо тісто, загорнути його в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-50 хвилин.
Куряче філе промиваємо та нарізаємо шматочками. Картопля промиваємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Лук очищаємо і також дрібно ріжемо. Змішуємо всі інгредієнти, солимо і приправляємо.
Форму змащуємо маслом. Тісто ділимо на дві нерівні частини за розміром приблизно 1 до 3. Більшу частину розкачуємо до товщини 1-1,5 сантиметрів і укладаємо на дно форми, робимо високі бортики.
На тісто викладаємо начинку. Поверх начинки розкладаємо невеликі шматочки масла. Зверху закриваємо пиріг другою частиною тіста. Защипуємо краї тіста.
У центрі поверхні пирога робимо невеликий отвір, змащуємо курник жовтком і ставимо форму в духовку. Випікаємо пиріг 40-50 хвилин при температурі 190-200 градусів. Готовий пиріг скроплюємо водою і залишаємо остигати під рушником.