Курник з куркою та картоплею – 10 смачних рецептів приготування з фото покроково

Курник з картоплею, куркою і грибами в домашніх умовах

Основою для начинки курника є куряче м’ясо, до нього можна додавати інші інгредієнти за вашим смаком. Ми будемо готувати курник з начинкою з курки, картоплі та грибів.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно вищого сорту – 3 ст. л.
  • Кефір будь-якої жирності – 1 ст.
  • Харчова сода – 1 ч. л.
  • Вершкове масло або маргарин – 150-180 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яйця – 1 шт.

Для начинки:

  • Куряче філе – 300-350 гр.
  • Печериці – 200-250 гр.
  • Морква середнього розміру – 0,5-1 шт.
  • Бульби картоплі – 2-3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Соняшникова олія – 1-2 ст. л.

Процес приготування:

  • У кефір сиплемо соду. Вершкове масло розм’якшуємо і змішуємо з кефіром, додаємо одне яйце, потім додаємо борошно і замішуємо тісто. При необхідності можна додати більше борошна, тісто має бути жорстким.
  • Овочі промиваємо, картоплю нарізаємо тонкими смужками, гриби – скибочками, цибулю – півкільцями, моркву натираємо на тертку.
  • На сковороді обсмажуємо цибулю, картоплю, моркву і гриби. Додаємо до них спеції і сіль за смаком.
  • Куряче філе промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.
  • Тісто ділимо на дві частини, одна більша, друга – менша. Більшу частину розкачуємо і кладемо на змащену маслом форму. Викладаємо всю начинку на тісто, зверху накриваємо начинку другим пластом тіста, краї защипуємо між собою. Змащуємо поверхню збитим жовтком. На поверхні робимо кілька проколів.
  • Ставимо пиріг в духовку і випікаємо при 180 градусах 40-50 хвилин. Пиріг охолоджуємо і подаємо до чаю.
  • Приємного апетиту!