Курник з куркою та картоплею – 10 смачних рецептів приготування з фото покроково

Повітряний курник з куркою та картоплею на дріжджовому тесті

Повітряне дріжджове тісто відмінно підходить для випічки, додайте до нього смачну начинку з курки та картоплі, і у вас вийде відмінний пиріг до чаю. Курник гарний як гарячим, так і холодним.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно вищого сорту – 4 ст.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Дріжджі – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Соняшникова олія – 100 мл
  • Сіль – щіпка.

Для начинки:

  • Куряче філе – 350-400 гр.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вершкове масло – 80 гр.

Процес приготування:

  • Заливаємо теплою водою дріжджі. Сиплемо до дріжджів цукор, сіль, і 5 столових ложок борошна, перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин.
  • Решту борошно просіваємо. В опару додаємо борошно і олію. Тісто має вийде густим і еластичним, замішуємо до того моменту, поки воно не перестане прилипати до миски. Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці.
  • Коли тісто трохи підніметься, ще раз його переминаем і залишаємо в теплому місці.
  • Куряче м’ясо промиваємо, сушимо і нарізаємо невеликими шматочками. Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями. Всі інгредієнти для начинки готові.
  • Форму для випічки змащуємо маслом. Тісто ділимо на дві нерівні частини. Більшу частину розкачуємо на товщину 1,5-2 сантиметри. Кладемо шар у форму так, щоб його краї виступали за межі форми. Першим шаром на тісто викладаємо картоплю, солимо його, посипаємо спеціями. На картоплю кладемо курку і цибулю, посипаємо їх спеціями і сіллю. Зверху на начинку розкладаємо нарізане кубиками вершкове масло.
  • Другу частину тіста розкачуємо, накриваємо їм пиріг, защипуємо краю і змащуємо поверхню збитим жовтком.
  • Ставимо форму з курником в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
  • Приємного апетиту!