Класичний бефстроганов з яловичини – 8 рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт смачного бефстроганова з яловичини в духовці
В рецепт входить всього 4-5 складових, а результат перевершує всі очікування. Ресторанну страву на вашій кухні оцінять домашні та гості.
Час приготування: 2 години.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Яловичина – 600 г;
Цибуля ріпчаста – 1 головка;
Вершки 33-35 % ‑ 50 г;
Сіль, перець, спеції – на свій смак.
Процес приготування:
Яловичину помити, просушити паперовими серветками. Порізати шматок м’яса поперек волокон шматками товщиною 1 см, розкласти на обробній дошці і накрити харчовою плівкою. За допомогою кухонного молотка відбити м’ясо, потім кожен шматочок нарізати тонкими стрічками.
У сковороду налити краплину рослинної олії без запаху, викласти шматочки м’яса. Смажити на слабкому вогні, постійно помішуючи, до рум’яності.
Цибуля очистити від лушпиння, помити і порізати тонкими півкільцями. Додати до яловичині, посолити і поперчити, додати улюблені приправи за бажанням. Добре розмішати масу.
Яловичину з цибулею викласти на сковороду без ручки або форму для запікання. Влити вершки, перемішати, спробувати на сіль і спеції. Досолити, якщо це необхідно.
Духова шафа попередньо нагріти до 180 градусів.
Гасити м’ясо в духовці близько 35-40 хв., накривши форму листом харчової фольги.
Подавати м’ясне блюдо з запеченою картоплею, картопляним пюре. Також як гарнір підійдуть варені крупи, тушковані овочі, консервовані горошок або спаржа.