Класичний бефстроганов з яловичини – 8 рецептів з фото покроково

Класичний бефстроганов з яловичини з соусом на вершках

 

Дуже швидке м’ясне блюдо, яке реально приготувати за півгодини. Яловичий бефстроганов з вершками виходить дуже соковитим і ніжним.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 700 р;
  • Вершки 10 % ‑ 1 склянка;
  • Паста томатна – 60 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.;
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.;
  • Сіль, будь-які спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Шматок яловичини порізати на пластини товщиною приблизно 1 див Розкласти їх на обробній дошці і накрити харчовою плівкою або тонким целофановим пакетом. Це робиться для того, щоб бризки соку і шматочки м’яса не летіли на всі боки.
  • Злегка відбити шматочки м’яса з двох сторін. Нарізати тонкими довгастими смужками упоперек волокон.
  • Насипати в глибоку миску борошно, викласти в неї брусочки м’яса і добре обваляти.
  • Сковороду поставити на середній вогонь. Цибуля очистити від лушпиння, нарізати півкільцями і обсмажити на олії до золотистого кольору.
  • Додати до цибулі м’ясо в борошняній паніровці, перемішати. Обсмажувати близько 2-3 хв.
  • Влити в сковороду вершки, викласти томатну пасту і посолити, додати улюблені приправи і чорний мелений перець. Перемішати і протушкувати під кришкою близько 25 хв., перевіряючи м’ясо на жорсткість.
  • Подавати в гарячому вигляді гарніру звареного з картопляного пюре. До бефстроганову з пюре можна подати домашні різносоли або консервований горошок з банки, попередньо злив через сито зайву рідину.
  • Приємного апетиту!