Класичний бефстроганов з яловичини – 8 рецептів з фото покроково
Класичний бефстроганов з яловичини з соусом на вершках
Дуже швидке м’ясне блюдо, яке реально приготувати за півгодини. Яловичий бефстроганов з вершками виходить дуже соковитим і ніжним.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
Яловичина – 700 р;
Вершки 10 % ‑ 1 склянка;
Паста томатна – 60 г;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Борошно пшеничне – 2 ст. л.;
Масло рослинне – 2-3 ст. л.;
Сіль, будь-які спеції на свій смак.
Процес приготування:
Шматок яловичини порізати на пластини товщиною приблизно 1 див Розкласти їх на обробній дошці і накрити харчовою плівкою або тонким целофановим пакетом. Це робиться для того, щоб бризки соку і шматочки м’яса не летіли на всі боки.
Злегка відбити шматочки м’яса з двох сторін. Нарізати тонкими довгастими смужками упоперек волокон.
Насипати в глибоку миску борошно, викласти в неї брусочки м’яса і добре обваляти.
Сковороду поставити на середній вогонь. Цибуля очистити від лушпиння, нарізати півкільцями і обсмажити на олії до золотистого кольору.
Додати до цибулі м’ясо в борошняній паніровці, перемішати. Обсмажувати близько 2-3 хв.
Влити в сковороду вершки, викласти томатну пасту і посолити, додати улюблені приправи і чорний мелений перець. Перемішати і протушкувати під кришкою близько 25 хв., перевіряючи м’ясо на жорсткість.
Подавати в гарячому вигляді гарніру звареного з картопляного пюре. До бефстроганову з пюре можна подати домашні різносоли або консервований горошок з банки, попередньо злив через сито зайву рідину.