Класичний бефстроганов з яловичини – 8 рецептів з фото покроково
Смачний бефстроганов з яловичини з вершками і грибами
Якщо до соусу на основі жирних вершків додати обсмажені шампіньйони, бефстроганов вийде особливо ароматним і тане в роті. Такий ніжний соус з вершковим грибним присмаком приємно підкреслить смак смаженої яловичини і стане гарним доповненням до гарніру.
Час приготування: 1 година 20 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Яловичина – 1,3 кг;
Печериці – 260 г;
Вершки 33 % ‑ 230-300 мл;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Борошно пшеничне – 2 ст. л.;
Лавровий лист – 4 шт.;
Сіль, мелений перець, спеції – на смак;
Соняшникова олія без запаху – 3 ст. л.
Процес приготування:
Очистити велику головку цибулі від лушпиння, сполоснути, тонко порізати півкільцями. Розігріти в сковороді на середньому вогні соняшникову олію, обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Гриби вимити, обсушити на паперовому рушнику. Порізати печериці тонкими пластинками і додати до цибулі. Смажити, поки не випарується рідина з грибів.
Яловичину сполоснути під холодною водою, обсушити щільним паперовим рушником і порізати тонкими смужками упоперек волокон.
Вогонь збільшити, додати до засмажки м’ясо і готувати до утворення на ньому золотистої скоринки. При цьому потрібно постійно заважати масу, щоб вона не підгоріла.
Всипати в сковороду борошно, додати жирні молочні вершки і лаврові листи.
Посолити, поперчити масу, додати необхідні спеції. Зменшити вогонь і накрити сковороду кришкою. Тушкувати м’ясо до готовності (до моменту, коли яловичина стане м’якою).
Подавати гарячий бефстроганов з соусом до розсипчастої гречаної або перлової каші.