Класичний бефстроганов з яловичини – 8 рецептів з фото покроково

Смачний бефстроганов з яловичини з вершками і грибами

Якщо до соусу на основі жирних вершків додати обсмажені шампіньйони, бефстроганов вийде особливо ароматним і тане в роті. Такий ніжний соус з вершковим грибним присмаком приємно підкреслить смак смаженої яловичини і стане гарним доповненням до гарніру.

Час приготування: 1 година 20 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1,3 кг;
  • Печериці – 260 г;
  • Вершки 33 % ‑ 230-300 мл;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.;
  • Лавровий лист – 4 шт.;
  • Сіль, мелений перець, спеції – на смак;
  • Соняшникова олія без запаху – 3 ст. л.

Процес приготування:

  • Очистити велику головку цибулі від лушпиння, сполоснути, тонко порізати півкільцями. Розігріти в сковороді на середньому вогні соняшникову олію, обсмажити цибулю до золотистого кольору.
  • Гриби вимити, обсушити на паперовому рушнику. Порізати печериці тонкими пластинками і додати до цибулі. Смажити, поки не випарується рідина з грибів.
  • Яловичину сполоснути під холодною водою, обсушити щільним паперовим рушником і порізати тонкими смужками упоперек волокон.
  • Вогонь збільшити, додати до засмажки м’ясо і готувати до утворення на ньому золотистої скоринки. При цьому потрібно постійно заважати масу, щоб вона не підгоріла.
  • Всипати в сковороду борошно, додати жирні молочні вершки і лаврові листи.
  • Посолити, поперчити масу, додати необхідні спеції. Зменшити вогонь і накрити сковороду кришкою. Тушкувати м’ясо до готовності (до моменту, коли яловичина стане м’якою).
  • Подавати гарячий бефстроганов з соусом до розсипчастої гречаної або перлової каші.
  • Приємного апетиту!